Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Το εξώδικο της ΛΑΡΚΟ και η σκληρή αλήθεια!

Την ώρα που το έγγραφο της εταιρίας έφτανε στην εφημερίδα μας, η ΔΕΗ έθετε προθεσμία για διακοπή της ηλεκτροδότησηςMε εξώδικο απάντησε η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στο ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» για το θέμα της ηλεκτροδότησης της καταχρεωμένης βιομηχανίας, η οποία επιβαρύνει με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως τον Ελληνα φορολογούμενο. Ηταν, όμως, άτυχη! Την ώρα που ερχόταν το εξώδικο στα γραφεία της εφημερίδας μας, γινόταν γνωστό πως η ΔΕΗ έστειλε επιστολή στη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, στην οποία αναφέρει πως, αν μέχρι αύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου, δεν προχωρήσει στην εξόφληση 2.500.000 ευρώ, θα ενεργοποιήσει την εντολή άρσης εκπροσώπησης στον ΑΔΜΗΕ, δηλαδή θα προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης! Αυτό ακριβώς περιέγραφε και το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας», για το οποίο «επιβραβεύτηκε» με εξώδικο από τη ΛΑΡΚΟ! Η διοίκηση της τελευταίας αναφέρει στο εξώδικο πως τα δύο πρόσφατα δημοσιεύματα «είναι αβάσιμα και, ως εκ του περιεχομένου τους, δυσφημούν συκοφαντικά τόσο την εταιρεία μας όσο και τον δεύτερο εξ ημών (σ.σ.: τον διευθύνοντα σύμβουλο Βαγγ. Κουτσλιωτάκη) και προσωπικά».

Η «δημοκρατία» ουδεμία πρόθεση είχε να θίξει τον κ. Κουτσλιωτάκη και τον πρόεδρο της ΛΑΡΚΟ Μιχάλη Ρενέση. Αντιθέτως, περιέγραψε όσα κυκλοφορούν εδώ και ημέρες στην αγορά και επιβεβαιώνει πλήρως η χθεσινή επιστολή της ΔΕΗ, με την οποία ζητεί 2.500.000 ευρώ ώστε να μην κόψει το ρεύμα στη βιομηχανία σιδηρονικελίου. Οπως έχει γράψει η «δημοκρατία», η ΛΑΡΚΟ «μπαίνει μέσα» περί τα 5.000.000 ευρώ τον μήνα, ενώ έχει κληθεί να επιστρέψει στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 160.000.000 ευρώ ως «παράνομη κρατική ενίσχυση» με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση προχώρησε σε νέα επιχειρησιακή σύμβαση, με αξιόλογη αύξηση των απολαβών του προσωπικού, την οποία έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατία» και θα ασχοληθεί σε προσεχές ρεπορτάζ. 

Συνεπώς, οι Ελληνες φορολογούμενοι και η ελληνική Δικαιοσύνη θα είναι ο τελικός κριτής όποιων αποφάσεων έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα. Η εφημερίδα μας έπραξε το καθήκον της, ενημερώνοντας το κοινό για όσα συμβαίνουν στη μοναδική παραγωγό σιδηρονικελίου στην Ευρώπη, που είναι μονίμως ζημιογόνα!

Σε καμία περίπτωση δεν είχε στόχο να πλήξει περισσότερο από όσο πλήττουν διαχρονικά σειρά πολιτικών και άλλων αποφάσεων «την επαγγελματική, εμπορική, λειτουργική και αξιόπιστη φήμη της εταιρείας μας, έναντι τόσο των Ελλήνων φορολογουμένων και των συναλλασσόμενων με αυτήν πελατών και τρίτων». Ούτε ήθελε να πλήξει «την αξιοπιστία», όπως αναφέρει το εξώδικο, του διευθύνοντος συμβούλου. 

Είναι μικρή χώρα η Ελλάδα. Εδώ θα είμαστε και θα κριθούμε και εμείς, που προσπαθούμε να διασώσουμε ό,τι είναι δυνατόν από το δημόσιο ταμείο, και όσοι λαμβάνουν αποφάσεις για την τύχη της ιστορικής βιομηχανίας. Οσο για «τις σοβαρότατες δυσμενείς οικονομικές συνέπειες» που μπορεί να προκαλέσουν τα δημοσιεύματά μας, αναρωτιόμαστε αν μια εταιρία που δεν έχει εκδώσει ισολογισμό εδώ και αρκετά χρόνια μπορεί να «φορτώνει» τα προβλήματα σε αυτόν που απλά παρουσιάζει τη δυσμενή θέση στην οποία έχει περιέλθει…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ