Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Το κόλπο με τα ενοίκια του (γνωστού) ΙΣΤΑΜΕ και η απευθείας ανάθεση από τον Ευ. Βενιζέλο!

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και εξακολουθεί να προκαλεί, εις βάρος πάντα του ελληνικού λαού. Χαρακτηριστική είναι η πρωτοβουλία του Ευάγγελου Βενιζέλου να επιλέξει ως χώρο στέγασης της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα πρώην γραφεία του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) «Ανδρέας Παπανδρέου», με απευθείας μάλιστα ανάθεση.

Την καταγγελία αυτή έφερε στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι με τη συγκεκριμένη εξέλιξη τα… σπασμένα του ινστιτούτου ετοιμάζεται να πληρώσει από την τσέπη του ο ελληνικός λαός. Επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα ιστοσελίδας, ο κ. Κουίκ επισημαίνει ότι «το ΙΣΤΑΜΕ, στο Δ.Σ. του οποίου συμμετείχε μέχρι πρόσφατα ο αδελφός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος, χρωστάει πέντε ενοίκια για τα γραφεία στην οδό Ακαδημίας 4 και άλλους τόσους μήνες τους μισθούς των υπαλλήλων. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ μάλιστα είχε αποσταλεί εξώδικο από τον ιδιοκτήτη του οικήματος, το οποίο πλέον επελέγη να χρησιμοποιηθεί ως χώρος φιλοξενίας, με το αζημίωτο βέβαια, και μάλιστα με συμβόλαιο ενός έτους, με δυνατότητα επέκτασης για άλλον έναν χρόνο, με μηνιαίο μίσθωμα 4.000 ευρώ, όπως προκύπτει από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου, ύστερα από πρόταση του υπουργείου Εξωτερικών και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Στέγασης.

Πριν από λίγες μέρες, εξάλλου, στις 18 Νοεμβρίου, με απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών, εγκρίθηκε με απευθείας ανάθεση η μελέτη επίπλωσης και διακόσμησης του συγκεκριμένου κτιρίου καθώς και η επιμέλεια χώρου του Ζαππείου Μεγάρου, εν όψει της ελληνικής προεδρίας. Το συνολικό κόστος της δαπάνης αυτής, όπως αναρτήθηκε στη Δι@ύγεια, ανέρχεται στο ποσό των δεκατριών χιλιάδων διακοσίων ογδοντατεσσάρων ευρώ (13.284,00 €), βαρύνοντας τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου.

Ποιος ο λόγος της έγκρισης απευθείας μίσθωσης ακινήτου για την κάλυψη των έκτακτων στεγαστικών αναγκών υπηρεσιών του ΥΠ.ΕΞ. για την άσκηση της ελληνικής προεδρίας;», ρωτά ο κ. Κουίκ και συνεχίζει: «Ως πότε ο εξαθλιωμένος από τις μνημονιακές σας εγκληματικές επιλογές ελληνικός λαός θα πληρώνει το μάρμαρο της δικής σας κακοδιαχείρισης; Θεωρείτε ότι τον αφορούν τα οικονομικά προβλήματα του καταχρεωμένου ΠΑΣΟΚ και των Ινστιτούτων του; Αντί να επιβαρύνετε τους Ελληνες πολίτες, γιατί δεν ζητάτε τη συνδρομή των ελάχιστων πλέον μελών του κόμματός σας, που (φαντάζομαι) με “χαρά” θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για την κάλυψη των πέντε ενοικίων που χρωστούν στον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν το ΙΣΤΑΜΕ;». Παράλληλα, ζητά να μάθει τους λόγους για τους οποίους δεν προηγήθηκε διαγωνισμός προ τουλάχιστον εξαμήνου, προκειμένου να κατατεθούν προσφορές και να επιλεγεί η πιο συμφέρουσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ