Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Το κυβερνητικό έργο υπό το βλέμμα 10.000 πολιτών

Πολύ μεγάλη απήχηση σημειώνουν οι ψηφιακές εφαρμογές ενημέρωσης infogov και kathimerinotita.gov.gr

Η κυβέρνηση μπορεί να υπολειτουργεί, έχοντας παρουσιάσει ισχνά αποτελέσματα, η ψηφιακή διακυβέρνηση, όμως, φαίνεται ότι τα πηγαίνει αρκετά καλά, καθώς μέσα σε έναν μήνα λειτουργίας περισσότεροι από 10.000 χρήστες εγκατέστησαν σε smartphones και tablets την εφαρμογή infogov. Μέσω αυτής της εφαρμογής μπορούν όλοι να έχουν πλήρη εικόνα από τις συσκευές τους για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, στο ίδιο χρονικό διάστημα αναρτήθηκαν 300 κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Η εφαρμογή περιέχει τις ακόλουθες κατηγορίες: Κοινωνική Αλληλεγγύη και Πρόνοια, Παιδεία, Υγεία, Ανάπτυξη και Οικονομία, Εργασία και Κοινωνική Ασφάλιση, Περιβάλλον και Ενέργεια, Αγροτική Ανάπτυξη, Πολιτισμός και Αθλητισμός, Δημόσια διοίκηση και Αυτοδιοίκηση καθώς και τη γενική κατηγορία με επιμέρους θέματα. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε ποιες από τις παραπάνω θεματικές κατηγορίες θεμάτων θέλουν να ενημερώνονται μέσω αυτόματων ειδοποιήσεων, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη επιλογή για κάθε κατηγορία.

Το infogov και το kathimerinotita.gov.gr έχουν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία των υπουργών Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη και Αλέκου Φλαμπουράρη, με στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία πολίτη και Δημόσιας Διοίκησης. Προ ημερών ο Αλέξης Τσίπρας είχε αναφερθεί σε αυτές τις δύο πρωτοβουλίες, κάνοντας αναφορές στη βελτίωση της σχέσης κράτους – πολίτη αλλά και στη σημασία που έχει η έγκυρη ενημέρωση όλων για τις κυβερνητικές δράσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ