Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Το Lidl ψάχνει τώρα «γενίτσαρους»!

Αναζητεί νέους Ελληνες που θα εκπαιδεύει για τα σούπερ μάρκετ στη χώρα μας 

Με δόλωμα τις υψηλές (τη δεδομένη χρονική στιγμή) απολαβές και την επαγγελματική αποκατάσταση η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl επιχειρεί να στρατολογήσει γενίτσαρους. 

Σε μια Ελλάδα όπου η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί συρρικνώνονται διαρκώς από τις πολιτικές λιτότητας που έχει εκβιαστικά επιβάλει η Γερμανία, η γερμανική εταιρία εκδηλώνει ξαφνικά ενδιαφέρον να καταρτίσει και να απορροφήσει στα καταστήματά της στη χώρα μας Ελληνες εργαζομένους. 

Τους στέλνει να σπουδάσουν στη Γερμανία για τρία χρόνια και στη συνέχεια θα τους τοποθετήσει ως προϊσταμένους πωλήσεων στα καταστήματά της στην Ελλάδα. Προφανώς η Lidl σχεδιάζει να δημιουργήσει στελέχη με γερμανική κουλτούρα, την οποία και θα κληθούν να… μεταφέρουν στη χώρα μας, όταν αναλάβουν τα καθήκοντά τους. 

Δέλεαρ σε μια αγορά εργασίας που στενάζει οι σταθερά υψηλές απολαβές για μία τριετία. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών θα υπάρχει κανονική μισθοδοσία, που θα ξεκινά από 1.400 ευρώ (μεικτά) στο πρώτο έτος και θα φτάνει τα 1.800 ευρώ (μεικτά) στο τρίτο έτος. Το πρόγραμμα Duales, που ξεκινά τον Οκτώβριο του 2017, στέλνει όσους επιλεγούν για σπουδές στο Εμπόριο Καταναλωτικών Ειδών στο Duale Hochschule στη Heilbronn (Βάδη – Βιρτεμβέργη) για τρία χρόνια.

Οι θεωρητικές σπουδές εναλλάσσονται κάθε τρεις μήνες με εργασία σε καταστήματα Lidl, ενώ με τη λήξη της τριετούς φοίτησης θα αποκτήσουν τίτλο σπουδών Bachelor of Arts. Τα μαθήματα γίνονται σε μικρές ομάδες φοιτητών, ενώ η εκπαίδευση πραγματοποιείται στα γερμανικά και μέρος της στα αγγλικά.

Στόχος της Lidl είναι μετά την αποφοίτηση τα στελέχη να αναλάβουν θέση προϊστάμενου πωλήσεων στην εταιρία διοικώντας έως πέντε καταστήματα σε μια ευρύτερη περιοχή. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν απολυτήριο λυκείου και να γνωρίζουν άπταιστα ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά. 

Εντός των επόμενων εβδομάδων μπορούν να στείλουν τις αιτήσεις τους στα ελληνικά. Αν η αίτησή τους προκριθεί στα επόμενα στάδια της διαδικασίας, θα αξιολογηθεί και από τη γερμανική εταιρία Lidl Stiftung & Co. KG.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ