Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Το Νοσοκομείο της Βέροιας στα… όριά του

Κίνδυνος-θάνατος για τη ζωή των κατοίκων της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής είναι το νοσοκομείο της πόλης! Η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον Νοσοκομειακό Τομέα Βέροιας, όπου γίνεται λόγος για ανεπαρκή στελέχωση και σοβαρές ελλείψεις αναλώσιμων υγειονομικών υλικών.


Σύμφωνα με τη μήνυση, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η μονάδα θεραπείας ΟΚΑΝΑ που, παρά τον αγώνα των τοπικών Αρχών για την ανέγερσή της, δυστυχώς σήμερα δεν λειτουργεί.

Οπως δήλωσε η δήμαρχος Βέροιας, «σήμερα στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βέροιας γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τιμώντας με το παραπάνω τον όρκο τους. Οι άνθρωποι όμως έχουν όρια. Και οι ήρωες το ίδιο. Τα έγγραφα της διοίκησης και τις ενέργειες όλων μας προφανώς ουδείς τα λαμβάνει υπ’ όψιν. Αρα έπρεπε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη».

Οπως αναφέρεται στη μήνυση, «ένας τομέας που σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να ταλανίζεται από έλλειψη χρημάτων είναι αυτός της υγείας, που αποτελεί κοινωνικό αγαθό». Η τοπικές Αρχές ζητούν από τη Δικαιοσύνη να διερευνηθεί η τυχόν παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με τις υποχρεώσεις των υπευθύνων, τόσο για τη στελέχωση του δυναμικού του Γ.Ν. Βέροιας όσο και για την κάλυψη των αναλωσίμων του, ώστε να μην κινδυνεύει κανένας πολίτης.

Αρ. Μάτιος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ