Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Το πόρισμα του αντιεισαγγελέα Εφετών για την υπόθεση Χαϊκάλη

«Από τα στοιχεία της δικογραφίας ουδόλως προέκυψε ότι όπισθεν του Γιώργου Αποστολόπουλου “κρύπτεται” ή υπάρχει οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος, πολιτικό κόμμα, η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων. Αντιθέτως, πιθανολογείται ότι η δράση του Γιώργου Αποστολόπουλου δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα…» Αυτό αναφέρεται στην πορισματική αναφορά του αντιεισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έβαλε στο αρχείο την υπόθεση των καταγγελιών του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, δεχόμενος ότι ο κ. Αποστολόπουλος ήθελε μόνο να καταδείξει το «ηθικό – πολιτικό χάλι» του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ.

Σε επτά σελίδες ο κ. Παναγιωτόπουλος περιγράφει το ιστορικό της υπόθεσης επιμένοντας, κυρίως, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Plaza» στις 6 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Παύλου Χαϊκάλη και του τραπεζικού στελέχους Γιώργου Αποστολόπουλου. Οπως επισημαίνει ο αντιεισαγγελέας, αφήνοντας σαφείς αιχμές εις βάρος του κ. Καμμένου, εκείνη την ημέρα είχε οργανωθεί από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. προσπάθεια παγίδευσης του κ. Αποστολόπουλου, ωστόσο και ο τελευταίος είχε, αντίστοιχα, προβεί στις ίδιες ενέργειες. Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις ενώπιον των κ. Καμμένου και Χαϊκάλη.

Χαρακτηριστική για όσα διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα είναι η κατάθεση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου. «Η μη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων παρά μόνο του κ. Αποστολόπουλου, σε ακτίνα 15 μέτρων, μας υποψίασε για την παρουσία μηχανήματος Τζάμερ κι αφού έφυγε ο κ. Χαϊκάλης με τον κ. Αποστολόπουλο εντοπίστηκε συσκευή καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης και πιθανόν κάμερα σε ανιχνευτή φωτιάς στο ταβάνι» αναφέρει ο κ. Καμμένος. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. στην κατάθεσή του έκανε λόγο για «παρακρατικούς μηχανισμούς» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, οι οποίοι ήθελαν να πλήξουν τους Ανεξάρτητους Ελληνες, ενώ υποστήριξε ότι μέρος τους ήταν και ο κ. Αποστολόπουλος.

Ο αντιεισαγγελέας Εφετών, ωστόσο, δεν δέχεται αυτούς τους ισχυρισμούς και διατυπώνει την απορία γιατί οι κ. Καμμένος και Χαϊκάλης δεν κατέφυγαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ή στην ΕΛ.ΑΣ. «οι οποίοι είχαν την απόλυτη δυνατότητα, τεχνογνωσία, πείρα και οργάνωση για την κάλυψη της συνάντησης και την τυχόν κατάληψη της ερευνώμενης πράξης εν των πράττεσθαι, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία». Σημειώνεται ότι η έρευνα για την παράνομη καταγραφή της συνάντησης παραμένει ανοιχτή, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μπορεί να βρεθούν ξανά ενώπιον του εισαγγελέα.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ