Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Το πρώτο στην Ευρώπη κέντρο για μεταμοσχεύσεις γεννητικών οργάνων

Το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων ιδρύεται στη χώρα μας.

Το υπερσύγχρονο κέντρο -που δημιουργείται με τη συνεργασία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών- στελεχώνεται από μια εξειδικευμένη ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, ουρολόγων, γυναικολόγων, ανδρολόγων και πλαστικών χειρούργων, αναλαμβάνοντας εξαιρετικά λεπτές επεμβάσεις σε άνδρες και γυναίκες που ζουν στη «ζώνη του λυκόφωτος». Δηλαδή σε άνδρες με ακρωτηριασμένο πέος λόγω ατυχήματος ή ασθενειών (καρκίνος του πέους) και διαφυλικά πρόσωπα, όπως γυναίκες που θέλουν να γίνουν άνδρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν 10.000 – 20.000 άνθρωποι που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου ή σε μεταμόσχευση γεννητικών οργάνων.

Φυσιολογική ζωή

«Στο κέντρο θα γίνεται και μεταμόσχευση, που δίνει στους λήπτες μια σχεδόν απόλυτα φυσική και φυσιολογική ερωτική ζωή, συγκριτικά με τις τεχνικές της διαφυλικής χειρουργικής που δημιουργούσαν ψευδοφαλλούς και ψευδοκόλπους» είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, υπεύθυνος του Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Γεώργιος Κρεατσάς αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του γυναικείου γεννητικού συστήματος: «Υπάρχουν κορίτσια που γεννιούνται χωρίς μήτρα και χωρίς κόλπο ή υπάρχει κάποια απόφραξη μεταξύ μήτρας και κόλπου, ή γεννιούνται με χρωμοσωματικές διαταραχές, δηλαδή είναι βιολογικά αγόρια, αλλά η εμφάνιση των έξω γεννητικών οργάνων είναι κοριτσιού ή και το αντίστροφο (ψευδερμαφροδιτισμός). Μέχρι σήμερα έχουμε χειρουργήσει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό 254 κορίτσια με απλασία κόλπου, με δική μας τεχνική, που φέρει διεθνώς και το όνομά μας. Κολποπλαστική κατά Κρεατσά».

O πρώτος υποψήφιος για μεταμόσχευση πέους στην Ευρώπη είναι 29χρονος Camille Franciosi από τη Γαλλία, ο οποίος ανέφερε: «Εχω κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, δεν μπορώ να έχω μια σύντροφο, μια φυσιολογική ζωή».
Το κέντρο αποτελείται από το Τμήμα Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, με υπεύθυνο τον dr Andre Van Der Merwe, τον πρώτο χειρουργό που πραγματοποίησε μεταμόσχευση πέους σε 21χρονο στη Ν. Αφρική, και το Τμήμα Διαφυλικής Χειρουργικής, με υπεύθυνο τον dr Vladimir Kojovic από το Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου.

Ρίτα Μελά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ