Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Το ρουσφέτι Παπακωνσταντίνου στον αδελφό του Β. Κεγκέρογλου!

Απόφαση-ντροπή, με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι και συνεχίζεται η λειτουργία ενός λατομείου αδρανών υλικών στο Ηράκλειο της Κρήτης, έλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος την παραμονή της παραίτησης της κυβέρνησης Παπανδρέου. Η απόφαση εκθέτει προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αφού ο χώρος που βρίσκεται το λατομείο, στην περιοχή Βαχού, στον Δήμο Βιάννου στο Ηράκλειο, ανήκει στον αδελφό του πρώην υφυπουργού Εργασίας και νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου (Α. Κεγκέρογλου και ΣΙΑ Ο.Ε.).

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε ειδική ανακοίνωση για το θέμα και, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, ισχυρίζεται ότι η διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2008, για να εκδοθεί η εν λόγω απόφαση, όλως τυχαίως, στις 8 Νοεμβρίου 2011, δηλαδή σχεδόν τρία χρόνια μετά! Μάλιστα, επειδή το λατομείο δραστηριοποιείται σε περιοχή που χαρακτηρίζεται Natura, το ΥΠΕΚΑ απαντά και σε αυτό το δεδομένο, ισχυριζόμενο ότι στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που δόθηκε επιβάλλονται σχετικοί περιορισμοί.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν πείθει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι καθημερινά εισπνέουν τη ρύπανση που δημιουργεί το εν λόγω λατομείο. Μάλιστα ο Δήμος Βιάννου έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στην Περιφέρεια ζητώντας, για λόγους δημόσιας υγείας, να πάψει να θεωρείται η περιοχή αυτή λατομική ζώνη. Βασικό του επιχείρημα είναι ότι το λατομείο βρίσκεται κοντά σε οικισμό προκαλώντας σοβαρά προβλήματα υγείας και ασφάλειας. Η WWF Ελλάς έχει συντάξει ειδική έκθεση για την περιοχή από το 2008, με την οποία κάνει λόγο για σεληνικό τοπίο και ότι η λειτουργία του λατομείου έχει προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε κατοίκους της περιοχής.

Και όμως: Παρά τις αντιδράσεις, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκρινε ότι το συγκεκριμένο λατομείο πληροί όλες τις προδιαγραφές και έτσι ενέκρινε όλους τους περιβαλλοντικούς όρους που επιβάλλει η νομοθεσία, για να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ