Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Το ΤΕΙ που αγνοεί την ανεργία

Κόντρα στην ανεργία και την κρίση πάνε οι απόφοιτοι του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας, το οποίο εδρεύει στην Καρδίτσα. Μπορεί τα ποσοστά ανεργίας να έχουν χτυπήσει κόκκινο ακόμα πλέον και για τους πτυχιούχους της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αυτό όμως δεν φαίνεται να αφορά τους αποφοίτους του συγκεκριμένου τμήματος, καθώς δύο στους τρεις βρίσκουν άμεσα δουλειά. Από τα πρόσφατα στοιχεία της ορκωμοσίας των σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας προκύπτει ότι το 70% από αυτούς είχε αποκατασταθεί επαγγελματικά προτού καλά καλά αποκτήσει το πτυχίο του!

Από τους υπολοίπους, περίπου το 13% είτε υπηρετούσε στον στρατό είτε σπούδαζε σε κάποιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, άρα μόνο ένα 17% ουσιαστικά δεν είχε καταφέρει να μπει στην αγορά εργασίας. Οσον αφορά στους παλαιότερους αποφοίτους, οι οποίοι ήδη εργάζονται, ένας στους δύο δηλώνει πολύ ευχαριστημένος από την επαγγελματική του πορεία, ενώ το 75% των σπουδαστών του Τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας το επέλεξε ως μία από τις πρώτες επιλογές του και όχι στην τύχη. Σημειώνεται ότι το εν λόγω τμήμα προσφέρει γνώσεις σχετικά με την τεχνολογία του ξύλου και των ξυλοκατασκευών και την τεχνολογία της παραγωγής και του σχεδιασμού επίπλου. Οι απόφοιτοί του απασχολούνται σε πληθώρα τομέων: από τον σχεδιασμό έως την αξιολόγηση και κοστολόγηση των προϊόντων και τον έλεγχο της τήρησης των τεχνικών προδιαγραφών αυτών.

Μάλιστα, οι πτυχιούχοι του Τμήματος Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου εμφανίζονται τόσο ικανοποιημένοι από τις σπουδές τους, που σχεδόν όλοι θα το συνιστούσαν σε φίλους και γνωστούς. Επιπλέον, το τμήμα επιλέγεται από υποψήφιους οι οποίοι προέρχονται από διάφορες πόλεις τη Ελλάδας: 22% από τη Θεσσαλία, 20% από την Αττική, 22% από τη Μακεδονία, αλλά ακόμα και από την Κύπρο σε μικρότερο ποσοστό. Η δημοφιλία του τμήματος σχετίζεται, κατά κύριο λόγο, με τους καθηγητές του, τον εργαστηριακό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Εύη Πανταζοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ