Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

Το τεστ που «παντρεύει» τις απόψεις με ένα κόμμα

Ηλεκτρονικός «σύμβουλος ψήφου» για τα κόμματα της Ευρώπης τίθεται σε λειτουργία στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ιστοσελίδα VoteMatch.gr που «τρέχουν» το HelpMeVote και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Ανάλυσης του ΑΠΘ.
«Εγκαινιάζουμε μια νέα πρωτοβουλία, δημοσιοποιώντας ένα εργαλείο που θα βοηθήσει τους ψηφοφόρους στις χώρες της Ε.Ε. να δουν την ευρωπαϊκή πολιτική με μια ματιά» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΑΠΘ.
Το VoteMatch.gr αποτελεί την ελληνική έκδοση του VoteMatch.eu. Πρόκειται για ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει στους ψηφοφόρους να συγκρίνουν τις απόψεις τους για θέματα πολιτικής και επικαιρότητας με τις θέσεις των κομμάτων σε 14 χώρες της Ε.Ε.

«Η ιστοσελίδα VoteMatch.eu συγκεντρώνει όλους τους ηλεκτρονικούς συμβούλους ψήφου των χωρών της Ευρώπης που συμμετέχουν στην εφαρμογή και δείχνει στους πολίτες όλα τα πολιτικά κόμματα που ταιριάζουν με τις θέσεις τους» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις με τη μέθοδο της πολλαπλής επιλογής. Στη συνέχεια με ένα κλικ μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να μάθουν με ποια ευρωπαϊκά κόμματα έχουν κοινές αντιλήψεις και θέσεις.
Στο VoteMatch Europe συμμετέχουν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Λετονία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Σλοβακία, η Γαλλία και η Ολλανδία.

Σύμφωνα με  το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Ανάλυσης του ΑΠΘ, «ο ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου στοχεύει να διασκεδάσει τον πολίτη, να ενθαρρύνει τη συμμετοχή στις εκλογές, να ενημερώσει τους εκλογείς για τις διαφορές μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και να προκαλέσει τεκμηριωμένη συζήτηση για τα πολιτικά θέματα».

Θάνος Χερχελετζής

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ