Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Το τρίγωνο «διαβόλου» από Σόρος, Γιώργο και Τσίπρα

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Οι «γύπες» της διεθνούς κερδοσκοπίας, με επικεφαλής τον Τζορτζ Σόρος, περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στη χώρα μας, αφού από το αποτέλεσμά τους θα εξαρτηθεί αν οι ίδιοι θα γίνουν πλουσιότεροι κατά μερικά δισεκατομμύρια από την παγκόσμια οικονομική και νομισματική αναταραχή, ακόμη και τη διάλυση της ευρωζώνης!

Σε αυτό το αδίστακτο παιχνίδι, που απειλεί με πλήρη καταστροφή την Ελλάδα, έχει μεταβληθεί εξ αντικειμένου σε εγχώριο πρωταγωνιστή ο Αλέξης Τσίπρας. Στην αγωνία και τη βιασύνη του να καταλάβει την πρωθυπουργία, ο 38χρονος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με τη ρητορική και τις δηλώσεις του εναρμονίζεται -ανεξάρτητα από τις προθέσεις του- με αυτά τα σχέδια, τα οποία εξυφαίνονται στο εξωτερικό και «τηλεκατευθυνόμενα» καταλήγουν στο εσωτερικό.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο κ. Τσίπρας προορίζει -στην περίπτωση κατά την οποία κερδίσει τις εκλογές- για υπουργό του σε οικονομικό πόστο και τον οικονομολόγο Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης, εκτός από στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, είχε συνεργαστεί πρόσφατα και με τον -αποκαλούμενο βασιλιά των κερδοσκόπων- κ. Σόρος, ενώ στην ελληνική κοινή γνώμη έγινε γνωστός από τις απόψεις του υπέρ της στάσης πληρωμών, της κήρυξης της χώρας σε χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή. Δηλαδή όλα αυτά τα οποία, άσχετα από το θεωρητικό και επιστημονικοφανές περίβλημά τους, κάνουν τον Σόρος και τους ομοίους του να τρίβουν τα χέρια τους!

Οι αναφορές για υπουργοποίηση του κ. Βαρουφάκη, σε πιθανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαψεύδονται ούτε από την Κουμουνδούρου ούτε από τον ίδιο. Ερχονται μάλιστα σε συνέχεια των πληροφοριών ότι έχει επέλθει παρασκηνιακή προσέγγιση και του Γ. Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα με στόχο ο πρώην πρωθυπουργός να «γλιτώσει» από οποιαδήποτε επώδυνη λογοδοσία, εάν σχηματιστεί μετά τη 17η Ιουνίου «κυβέρνηση της Αριστεράς». Το παρασκήνιο βοά επίσης ότι τόσο ο κ. Βαρουφάκης όσο και άλλοι «κολλητοί» του κ. Παπανδρέου έχουν ενταχθεί στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλλουν καθοριστικά στην προεκλογική τακτική του.

Με τον Σόρος διατηρούσε ανέκαθεν στενές σχέσεις και η οικογένεια Παπανδρέου, κάτι που λειτουργεί επιβαρυντικά για τις ενέργειες του πρώην πρωθυπουργού, που έφεραν την Ελλάδα στα «σαγόνια» του ΔΝΤ. Κατά μια διαβολική σύμπτωση (;), η πολιτική του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκλήρωση το σχέδιο που από πολλούς καταλογίζεται ότι ανέλαβε να δρομολογήσει πριν από περίπου δύο χρόνια ο κ. Παπανδρέου!

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσφερε και δημόσια τη στήριξή του αυτές τις ημέρες στον κ. Τσίπρα. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» δήλωσε μάλιστα ότι «κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος» συμφωνεί με αυτά που προτάσσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης με προηγούμενες δηλώσεις του έπλασε την αγιογραφία και του Σόρος. Τον χαρακτήρισε «μοναχικό καβαλάρη των αγορών» και άνθρωπο που καταθέτει προτάσεις οι οποίες «θα βοηθήσουν τη χώρα μας» και δήθεν «θα μειώσουν τα κέρδη του». Και από τις 18 Μαρτίου, όπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», πήρε άδεια από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για να συμμετάσχει στο Βερολίνο σε (χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος!) συνέδριο του ΙΝΕΤ (Institute for New Economic Thinking) μαζί τον επίσης φίλο του Γ. Παπανδρέου Νουριέλ Ρουμπινί, που παίζει κι αυτός αμφιλεγόμενο ρόλο γύρω από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.


Ονειρα πρωτιάς από τον cool Αλέξη!

«Ζαλισμένος» ακόμα από τη μέθη των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας ονειρεύεται τώρα… πρωτιά. «Σας ζητάμε ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή. Σας ζητάμε μεγάλη πρωτιά στην κάλπη για την επανεκκίνηση της Ελλάδας, για την αναζωογόνηση της κοινωνίας, για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη της οικονομίας» είπε χθες από τη Χίο, υποστηρίζοντας ότι «στις 17 Ιουνίου φεύγει το χθες, φεύγει αυτό το σάπιο, φαύλο πολιτικό κατεστημένο της δικομματικής Μεταπολίτευσης». Ο ίδιος ζήτησε «να μην ανοίξει την πόρτα ο λαός μας στη Βουλή για αυτή τη συμμορία», χαρακτηρίζοντας έτσι τη Χρυσή Αυγή. Η κριτική του όμως επεκτάθηκε και… εκτός συνόρων. «Απαντώντας» στην Ανγκελα Μέρκελ και σε όσα είπε χαρακτηρίζοντας το Μνημόνιο προϋπόθεση για τη συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη, αναρωτήθηκε «πού το είδε αυτό γραμμένο». Στις… εξαγγελίες του μίλησε για «ολοκληρωμένη πολιτική για τη νησιωτικότητα» ως στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αναμένεται να επαναλάβει σήμερα από την Κρήτη.

Τις εξαγγελίες όμως είχε ξεκινήσει νωρίτερα, με μπαράζ συνεντεύξεων στον κυριακάτικο Τύπο. Μιλώντας σαν… πρωθυπουργός εν αναμονή, έκανε λόγο για περικοπή στο μισό των υπουργικών μισθών, κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, απόδοση ευθυνών σε περιπτώσεις πολιτικής διαφθοράς, συγκρότηση ευέλικτου κυβερνητικού σχήματος, απλή αναλογική κ.ά. ως πρώτες κινήσεις όταν γίνει… κυβέρνηση. Μιλώντας στην «Αυγή της Κυριακής», έκανε λόγο για «μεγάλη νίκη στις 17 Ιουνίου», σημειώνοντας πάντως ότι, ανεξάρτητα από το εύρος της, θα επιδιώξει συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς, κατηγορώντας πάντως ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. ότι συμπεριφέρονται σαν να μη συνειδητοποιούν την «ιστορική ευκαιρία» για την Αριστερά. Επιμένοντας στην ανάγκη ακύρωσης του Μνημονίου, μίλησε πάντως για… αντικατάστασή του από ένα «Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης» και για «επαναδιαπραγμάτευση» της δανειακής σύμβασης.

 «Το να διαπραγματευτεί η Ελλάδα ύστερα από μία διετία κοινωνικά καταστροφικής και αποτυχημένης πολιτικής είναι η μόνη διέξοδος αυτή τη στιγμή. Ειδικά όταν η κρίση είναι πλέον πανευρωπαϊκή υπόθεση» είπε στο «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει επιλογή εξόδου από το ευρώ» ούτε ρίσκο στην επαναδιαπραγμάτευση. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υποστήριξε ότι «με την Τουρκία δεν θα ρισκάρουμε τίποτα απολύτως», υποστηρίζοντας τώρα ότι ο Γ. Μπαλάφας δεν εννοούσε αυτό, όταν μίλησε για περιορισμό των αμυντικών δαπανών, αλλά για ρίσκο τάχα της… «δυσαρέσκειας των λόμπι της γερμανικής και γαλλικής βιομηχανίας». «Θα επιμείνουμε στη διευθέτηση των διαφορών στη βάση του διαλόγου, καθώς και στην αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών» είπε, εκτιμώντας ότι συμφέρει και τις δύο πλευρές.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου


«Μαχαιριές» από Παπαδημούλη για Λαφαζάνη – Κουλούρη!

Η πολυγλωσσία και τα «αδειάσματα» στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν τέλος. Χθες ήρθε η ώρα του Δημήτρη Παπαδημούλη να «καρφώσει» τον (κατά τα άλλα) σύντροφό του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και τον επί χρόνια πρωτοκλασάτο του ΠΑΣΟΚ Κίμωνα Κουλούρη. Ο κ. Λαφαζάνης είχε ταχθεί υπέρ της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, ενώ ο δεύτερος είχε εκδηλώσει την υποστήριξή του εν όψει εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον πρώτο ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η άποψή του είναι προσωπική και πρόσθεσε: «Ο κ. Λαφαζάνης δεν θα είναι ο άνθρωπος που θα εκφράζει την πολιτική μας στα θέματα της οικονομικής πολιτικής ή των σχέσεών μας με την Ευρώπη».

Για τον κ. Κουλούρη έγραψε στο tweeter του: «Μαθαίνω ότι ο κ. Κουλούρης είπε ότι βλέπει θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ισχύει και το αντίστροφο! Δεν είμαστε πλυντήριο»!

Από τη μεριά της η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη τόνισε: «Το λόμπι της δραχμής που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο. Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, βάλλει, τώρα πια, ευθέως κατά της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Σήμερα (σ.σ.: χθες) ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Τόλιος, μετά και τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη, δηλώνει στη ΝΕΤ ότι το κόμμα του “παλεύει για την ανατροπή της ευρωζώνης”, αποκαλύπτοντας το πραγματικό όραμα του τριτοκοσμικού αυτού κόμματος».

Επάγγελμα: Αριστερός» δηλώνουν τώρα τα δήθεν άφθαρτα πρωτοπαλίκαρα

Παιδιά του «κομματικού σωλήνα» και επαγγελματίες πολιτικοί, με ελάχιστα ένσημα από πραγματική εργασία, είναι -όπως αποκάλυψε η «κυριακάτικη δημοκρατία»- τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τα άλλα προβάλλουν ως «άφθαρτα». Τόσο ο Α. Τσίπρας όσο και οι στενοί συνεργάτες του ελάχιστα έχουν δουλέψει, παρουσιάζοντας στα βιογραφικά τους ως επάγγελμα ακόμη και τις… σπουδές τους.

Ο Α. Τσίπρας -που διακρίθηκε ως… καταληψίας σχολείων όταν ήταν «συνδικαλιστής» στα μαθητικά του χρόνια- έχει κολλήσει λίγα ένσημα ως πολιτικός μηχανικός, ενώ μαζί με τον αδελφό του είχε ιδρύσει κατασκευαστική εταιρία.

Κάποια ένσημα ως μηχανικός στο απώτερο παρελθόν έχει κολλήσει και ο Δ. Παπαδημούλης, που έκανε καριέρα στην πολιτική, ενώ πολιτικός μηχανικός δηλώνει στο βιογραφικό του και ο Ν. Βούτσης, χωρίς πάντως να φαίνεται ότι έχει ασκήσει επάγγελμα.

Καμία επαγγελματική εμπειρία δεν υπάρχει στο βιογραφικό του Π. Λαφαζάνη, που αναφέρεται ως «τελειόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών». Οικονομολόγος-μελετητής και σύμβουλος επιχειρήσεων δηλώνει ο «οικονομικός εγκέφαλος» του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης, ο οποίος όμως γνωστός έγινε από τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Ζολώτα το 1989.

Αλλοι δύο, πολιτικοί μηχανικοί όσον αφορά την επιστημονική κατάρτισή τους, ο Γ. Μπαλάφας και ο Αλ. Φλαμπουράρης, ξεχώρισαν επίσης για τη συνδικαλιστική του δραστηριότητα ο πρώτος και για τις διάφορες κομματικές του θέσεις στο ΚΚΕ, το ΚΚΕ Εσωτερικού και τον Συνασπισμό ο δεύτερος. Προϋπηρεσία στην… Αριστερά έχει και ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής.

Στα κομματικά γραφεία «έχει φάει τα νιάτα του» και ο γραμματέας του ΣΥΝ Δ. Βίτσας, ενώ τη συμμετοχή του στο «κίνημα της Αριστεράς» και στις διάφορες κοινωνικές οργανώσεις προβάλλει στο βιογραφικό του ο Π. Τριγάζης. Ως δημοσιογράφος και διευθυντής στις εφημερίδες-κομματικά όργανα του ΚΚΕ «Ριζοσπάστης» και του ΣΥΝ «Αυγή» έχει εργαστεί κάποια διαστήματα ο Μ. Γλέζος.

Κουμουνδούρου: Θεωρεί δολοφόνο τον «μικρό ήρωα της Παιανίας»!

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί δολοφόνο τον ηρωικό φοιτητή της Παιανίας, που «για να προστατεύσει τη μητέρα του και ευρισκόμενος εν βρασμώ ψυχικής ορμής», σύμφωνα και με τον εισαγγελέα, πυροβόλησε τον Αλβανό ληστή. Χαρακτηριστική των αντιλήψεων του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε για το «δολοφονικό περιστατικό στην Παιανία». Στο κείμενο γίνεται λόγος για «δολοφονία αλλοδαπού στην Παιανία», που «καταδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο την απόσυρση του κράτους από την προστασία των πολιτών», και χωρίς να υπάρχει ούτε μια λέξη κατανόησης για τον 24χρονο, προστίθεται ότι «η αυτονόητη καταδίκη εγκληματικών πράξεων, όπως και φαινομένων αυτοδικίας, δεν αρκεί».

Δικαιολογούνται προκλητικά, μάλιστα, οι αλλοδαποί ληστές, με το επιχείρημα ότι «η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας είναι ευθέως συνδεδεμένη με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και με την απόσυρση της Αστυνομίας από το έργο της, που δεν είναι άλλο από την προστασία της ασφάλειας των πολιτών».

Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του υποστήριξε εξίσου προκλητικά «πρέπει να υπάρξει μια πολιτική νομιμοποίησης των μεταναστών» και ότι το να μπορούν να φέρουν επίσης τις γυναίκες και τα παιδιά τους «δεν είναι τόσο παράλογο».

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ. Ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μιχελάκης τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας, μετά τη δέσμευσή του για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, δίνοντάς τους ταξιδιωτικά έγγραφα αλλά και επιδόματα ανεργίας, κάνει το επόμενο βήμα. Εξαγγέλλει, σήμερα, ότι θα επιτρέψει στους λαθρομετανάστες να φέρουν στη χώρα μας και τις οικογένειές τους. Οι πολιτικές του δεν χωρούν σε μια χώρα που πλήττεται από την ανεργία και την εγκληματικότητα. Είναι επικίνδυνες και περιθωριακές».

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης: «Πάμε ολοταχώς για 10.000 νεκρούς»

Δεν υπήρξε ποτέ «συστηματική επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας. Απαιτούνται, άμεσα, μαζικά τεστ» υποστηρίζειΡεπορτάζ Κέλλυ ΦαναριώτηΣενάριο τρόμου που θέλει τη χώρα μας να θρηνεί ακόμα...

10 χρόνια «δημοκρατία» – Συλλεκτικό λεύκωμα «Περί Τύπου ο λόγος» (video)

Μην χάσετε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» (06/12/2020):Tην Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, η «δημοκρατία» γιορτάζει τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της, προσφέροντας στους αναγνώστες της για πρώτη φορά...

Ασυναρτησίες Πέτσα για το παράλληλο σύστημα!

Δεν απάντησε σε ερώτηση της δημοκρατίας και παρέπεμψε σε αναλύσεις του Αρκουμανέα και... απροσδιόριστες ανακοινώσειςΕμφανής ήταν η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην...

Μισόλογα για το σκάνδαλο με τα rapid tests

Καμιά απάντηση για τις καταγγελίες-φωτιά. Σε πανικό η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις αποκαλύψεις της δημοκρατίαςΣάλο προκάλεσε και η νέα αποκάλυψη της «δημοκρατίας» -μετά...

Η γιγαντιαία επιχείρηση εμβολιασμού στη Βρετανία

Σε πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες των κρατών, τη στιγμή που τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ «βγαίνουν μπροστά»Τα όπλα -φαίνεται πως- υπάρχουν. Κι αυτό που...