Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Το… ΤΣΑ της διαθεσιμότητας

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Στη συγκρότηση του Τριμελούς Συμβουλίου Αξιολόγησης, το οποίο θα αποφασίζει για τις μετακινήσεις των 2.500 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προχώρησε χθες η κυβέρνηση με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 19 υπαλλήλων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι και η σύζυγος του Ανδρέα Λοβέρδου Πηνελόπη Παπαϊώαννου, η οποία μετατάχθηκε από την παλαιά Ολυμπιακή Αεροπορία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του συζύγου της.

Σε ό,τι αφορά τα βασικά σημεία της κοινής υπουργικής απόφασης, αυτά είναι τα εξής:

1. Το Τριμελές Συμβούλιο συγκροτείται από έναν αντιπρόεδρο ή πρόεδρο Τμήματος του ΑΣΕΠ, ως πρόεδρο, έναν υπάλληλο, ο οποίος ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και έναν υπάλληλο, ο οποίος ασκεί καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, ως μέλη.

2. Η θητεία του Τριμελούς Συμβουλίου είναι τετραετής, ενώ μπορεί να παρατείνεται για ακόμη δύο χρόνια με απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών.

3. Η πρώτη απόφαση συγκρότησης του Τριμελούς Συμβουλίου εκδίδεται εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και η πρώτη θητεία του Τριμελούς Συμβουλίου αρχίζει από την έκδοση της απόφασης συγκρότησής του και λήγει την 30ή Ιουνίου του τελευταίου έτους της.

4. Το Τριμελές Συμβούλιο συνεδριάζει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Κριτήρια

Υπενθυμίζεται ότι στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η προτίμηση του αιτούντος, η συνάφεια του αντικειμένου της προηγούμενης και της νέας θέσης, η εντοπιότητα και η χιλιομετρική απόσταση του τόπου κατοικίας από τον νέο τόπο εργασίας, η οικογενειακή κατάσταση, η προϋπηρεσία, τα εκπαιδευτικά προσόντα, αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

Επίσης, το μεγαλύτερο πρόβλημα κενών θέσεων στις οποίες αναμένεται να μεταταγούν οι 2.500 υπάλληλοι, όπως έγραψε και χθες η «δημοκρατία», υπάρχει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο Εσωτερικών, κυρίως λόγω των ΟΤΑ. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 3.314 κενές θέσεις στο Προστασίας του Πολίτη, 1.065 στο Εσωτερικών, 704 στο Παιδείας, 650 στο Εργασίας και 636 στο Υγείας.

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καθηγητής Ιωάννης Ιωαννίδης: «Πάμε ολοταχώς για 10.000 νεκρούς»

Δεν υπήρξε ποτέ «συστηματική επιδημιολογική επιτήρηση της πανδημίας. Απαιτούνται, άμεσα, μαζικά τεστ» υποστηρίζειΡεπορτάζ Κέλλυ ΦαναριώτηΣενάριο τρόμου που θέλει τη χώρα μας να θρηνεί ακόμα...

10 χρόνια «δημοκρατία» – Συλλεκτικό λεύκωμα «Περί Τύπου ο λόγος» (video)

Μην χάσετε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» (06/12/2020):Tην Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, η «δημοκρατία» γιορτάζει τα 10 χρόνια κυκλοφορίας της, προσφέροντας στους αναγνώστες της για πρώτη φορά...

Ασυναρτησίες Πέτσα για το παράλληλο σύστημα!

Δεν απάντησε σε ερώτηση της δημοκρατίας και παρέπεμψε σε αναλύσεις του Αρκουμανέα και... απροσδιόριστες ανακοινώσειςΕμφανής ήταν η αμηχανία του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην...

Μισόλογα για το σκάνδαλο με τα rapid tests

Καμιά απάντηση για τις καταγγελίες-φωτιά. Σε πανικό η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις αποκαλύψεις της δημοκρατίαςΣάλο προκάλεσε και η νέα αποκάλυψη της «δημοκρατίας» -μετά...

Η γιγαντιαία επιχείρηση εμβολιασμού στη Βρετανία

Σε πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες των κρατών, τη στιγμή που τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ «βγαίνουν μπροστά»Τα όπλα -φαίνεται πως- υπάρχουν. Κι αυτό που...