Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Το υπουργείο Αμυνας ζητά επιστροφή των ακινήτων στη Λίνδο αλλά και στη Θέρμη

Να επιστραφούν στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας τα στρατόπεδα που έχουν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με αποφάσεις της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων ζητεί η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Οπως προκύπτει από απάντηση του υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει αποστείλει επιστολές «από τη 18η Αυγούστου 2014 προς το ΤΑΙΠΕΔ με κοινοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών, για τα ακίνητα που έχει διαπιστωθεί ότι, ενώ ανήκουν ιδιοκτησιακά στο υπουργείο Οικονομικών, έχουν παραχωρηθεί στο ΥΠΕΘΑ και χρησιμοποιούνται σήμερα ως ενεργά στρατόπεδα, ενώ αιτείται από το ΤΑΙΠΕΔ την απαλοιφή τους από τον πίνακα των προς αξιοποίηση ακινήτων του χαρτοφυλακίου του».

Αφορμή υπήρξε η μεταβίβαση ακινήτου επί του οποίου στεγάζεται ενεργό στρατόπεδο στη Λίνδο της Ρόδου καθώς και απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής, τον περασμένο Απρίλιο, για τη μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακινήτου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, εμβαδού 1.360.000 τ.μ., στη θέση Θέρμη του νομού Θεσσαλονίκης, χαρακτηριζόμενου ως στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Επιπλέον, με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με το Ναυτικό Οχυρό στο ακίνητο στην Κασσιώπη της Κέρκυρας, η διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε ότι «για τη μετεγκατάσταση του υφιστάμενου Ναυτικού Οχυρού έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) για την ανάληψη από κοινού ενεργειών, ώστε αυτό να μετακινηθεί σε άλλο σημείο εντός του ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ, που υπεδείχθη από το ΓΕΝ ως το πλέον κατάλληλο. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε ύστερα από έγκριση της Ολομέλειας του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου στην 43η συνεδρίαση της 30ής Νοεμβρίου 2012 και προβλέπει την κατασκευή νέων, σύγχρονων εγκαταστάσεων, με δαπάνες του ΤΑΙΠΕΔ, διασφαλίζοντας με απόλυτο τρόπο την απρόσκοπτη επιχειρησιακή τους λειτουργία και την άψογη εξυπηρέτηση της εθνικής ασφάλειας».

Στο ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζουν ότι «τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά, δεδομένου ότι το θέμα της μετεγκατάστασης του Ναυτικού Οχυρού έχει συζητηθεί στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΤΑΙΠΕΔ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ