Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Τρέχουν να σωθούν από τις ρουκέτες του Ζήγρα!

Ανατράπηκαν τα δεδομένα στην ανάκριση για την υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, μετά την αποκαλυπτική απολογία του πρώτου εξαδέλφου του, του Νίκου Ζήγρα.

Οι δύο ανακριτές της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής και Ιωάννης Σταυρόπουλος συνεχίζουν να ερευνούν όλες τις πτυχές της δικογραφίας για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που αφορά τις μίζες που φέρεται να δόθηκαν στον Ακη Τσοχατζόπουλο για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, έχοντας πλέον στα χέρια τους και τα στοιχεία που εισέφερε ο Ν. Ζήγρας.

Πλέον οι ανακριτές θα κινηθούν στην κατεύθυνση της αναζήτησης και συλλογής στοιχείων που θα ενισχύουν τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, αλλά και της εύρεσης των προσώπων που βρίσκονται πίσω από εταιρίες, offshore και μη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν σχετίζονται με τον πρώην υπουργό και τους άλλους εμπλεκομένους. Επίσης θα επιχειρήσουν να αποκρυπτογραφήσουν τον ρόλο όλων των προσώπων στη διαδρομή του «μαύρου πολιτικού χρήματος». Ωστόσο, το γεγονός ότι ο εξάδελφος του πρώην υπουργού είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση καθιστά απολύτως αναγκαία, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τη διασταύρωση των λεγομένων του και με άλλα -επιπλέον- στοιχεία, προκειμένου να μπορέσουν να θεμελιωθούν οι κατηγορίες.

Σημαντικά θεωρούνται πάντως τα στοιχεία που εισέφερε ο Νίκος Ζήγρας σχετικά με τις εταιρίες μέσω των οποίων διακινήθηκε το «μαύρο χρήμα», προκειμένου στη συνέχεια να επενδυθεί και να νομιμοποιηθεί.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, ο αληθινός δικαιούχος των επίμαχων εταιριών ήταν ο Α. Τσοχατζόπουλος, ενώ περιέγραψε ότι τα εμβάσματα από τα εξοπλιστικά προγράμματα κατέληξαν στους λογαριασμούς τους.

Ταυτόχρονα, από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε το περιεχόμενο της απολογίας Ζήγρας, άρχισαν και οι αντιδράσεις των προσώπων που εμπλέκει στην υπόθεση, οι οποίοι είτε προσωπικώς είτε μέσω των συνηγόρων τους αμφισβητούν ευθέως την αξιοπιστία του. Πρώτος άρχισε τον «χορό» των επιθέσεων ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος λίγο μετά το τέλος της απολογίας του ξαδέλφου του, το απόγευμα της Τρίτης, έκανε λόγο για «συναλλαγή» του κατηγορούμενου με τον ανακριτή.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η πλευρά του πρώην υπουργού εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους θα απαντήσει στον Νίκο Ζήγρα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβεί σε νομικές ενέργειες εις βάρος του για όσα υποστήριξε στην απολογία του για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Αντίδραση όμως υπήρξε και από τα πρόσωπα που μέχρι στιγμής δεν έχουν κληθεί από τη Δικαιοσύνη, όπως ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Σμπώκος και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ντίνος Μιχαηλίδης, οι οποίοι αρνούνται σε όλους τους τόνους ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με την αλήθεια όσα ισχυρίζεται ο Νίκος Ζήγρας, επιφυλασσόμενοι να μιλήσουν, αν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, μόνο ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι η ανάκριση δεν θα κλείσει προτού από τα δικαστήρια της Ευελπίδων περάσουν για συμπληρωματικές απολογίες οι βασικοί κατηγορούμενοι. Τότε θα έχουν την ευκαιρία με τον πιο επίσημο τρόπο να πουν τους δικούς τους ισχυρισμούς για την υπόθεση και να αντικρούσουν ή να επιβεβαιώσουν όσα υποστήριξε ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Σε κάθε περίπτωση πάντως η Δικαιοσύνη και οι ανακριτές θα έχουν τον τελικό λόγο για την «τύχη» παλιών και νέων εμπλεκομένων, αλλά και του ίδιου του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος περιμένει την απόφαση εισαγγελέων και ανακριτή για την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε μαζί με το αίτημα για συμπληρωματική απολογία, η οποία, μετά τις αποκαλύψεις του, δεν αποκλείεται να έχει θετική έκβαση.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ