Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Τρέμουν τα δημόσια νοσοκομεία

Μόνο ασφαλείς δεν νιώθουν οι Ελληνες πολίτες που περνούν το κατώφλι των δημόσιων νοσοκομείων προκειμένου να νοσηλευτούν, καθώς σχεδόν οκτώ στους 10 φοβούνται ότι η υγεία τους θα επιδεινωθεί, λόγω «ανεπιθύμητων ενεργειών κατά τη λήψη υπηρεσιών περίθαλψης». Σύμφωνα με στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας «Ευρωβαρόμετρο», που πραγματοποιήθηκε σε 28 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση ως προς την ικανοποίηση των πολιτών από τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ξεπερνώντας μόνο τη Ρουμανία και απέχοντας πολύ από τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε.

Ειδικότερα, το 78% των Ελλήνων θεωρεί ότι κινδυνεύει να υποστεί βλάβη κατά τη διάρκεια της νοσηλεία τους σε νοσοκομείο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν ξεπερνάει (κατά μέσο όρο) το 53%. Το 20% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει μάλιστα ότι έχει ήδη αντιμετωπίσει (είτε το ίδιο είτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του) παρόμοια προβλήματα σε κάποιο από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας. Ως προς το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, μόλις το 26% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι είναι «καλές», όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση για το ίδιο ερώτημα είναι 71%. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται το Βέλγιο με 97% και στην τελευταία (στην 28η) η Ρουμανία με ποσοστό 25%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυσαρεστημένοι από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της χώρας τους είναι και οι πολίτες της Κύπρου, με το ποσοστό εκείνων που φοβούνται τις… παρενέργειες της νοσηλείας να εκτινάσσεται στο 82%, «χαρίζοντας» στη Μεγαλόνησο μια θλιβερή πρωτιά μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ