Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Τσίπρας απο Αυστρία: “Θα συγκρουστούμε με την ολιγαρχία που φοροδιαφεύγει”

Θα πρέπει να υπάρξει και η πολιτική βούληση των εταίρων σε αυτό και τίθεται το ερώτημα εάν θα βοηθήσουν να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη αδικία ή, προκειμένου κάποιοι να αποφύγουν τον έλεγχο, θα δημιουργήσουν ασφυκτικά περιθώρια στη νέα κυβέρνηση να μην προλάβει να παράξει έργο σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του Αυστριακού καγκελάριου βρήκε αμέριστη υποστήριξη στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να συγκρουστεί με τη φοροδιαφυγή και το οικονομικό έγκλημα και πιστεύει πως θα δοθεί η δυνατότητα για συνεργασία και σε διμερές επίπεδο για να αντιμετωπιστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το θέμα της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής, του μαύρου χρήματος, δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό, αφορά όλη την Ευρώπη και όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, να πληρώνουν δηλαδή σκληρά τα μεσαία στρώματα και τα χαμηλά εισοδήματα και αυτοί που συνηθίζουν να φοροδιαφεύγουν και να φοροαποφεύγουν, να παραμένουν στο απυρόβλητο, και αυτή η αντίστιξη είναι που δημιουργεί ένα αίσθημα μεγάλης αδικίας στον ελληνικό λαό.

Για αυτό το λόγο, η νέα κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητά της να άρει αυτή τη μεγάλη αδικία και πρώτο της βήμα ήταν να ορίσει υπουργό Επικρατείας υπεύθυνο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, την πάταξη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, έναν πρώην εισαγγελέα με ειδική, εξαιρετική επιτυχία στην Αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, έχοντας ως στόχο, σε συνεργασία με τους εταίρους, να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για λίστες ονομάτων με χρήματα στην Ελβετία, για δισεκατομμύρια ευρώ, μεταξύ των οποίων προστίθενται νέα ονόματα στην ήδη υπάρχουσα «Λίστα Λαγκάρντ» που έφτασε στα χέρια της τότε ελληνικής κυβέρνησης πριν από αρκετά χρόνια αλλά παρέμεινε στα συρτάρια των ελεγκτικών μηχανισμών.

Και αυτό, όπως είπε, γιατί δεν υπήρχε η πολιτική βούληση από τα πολιτικά πρόσωπα, τους υπουργούς και την προηγούμενη κυβέρνηση, όπως δεν υπήρχε και η πολιτική βούληση των Αρχών των ελεγκτικών μηχανισμών να ελέγξουν και να μπορέσουν να πιστοποιήσουν τις απώλειες του ελληνικού Δημοσίου από τις λίστες αυτές.

 Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ