Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Βαριές σκιές για τον εισαγγελέα (του Αντ. Σαμαρά)

Καταγγελίες που κάνουν πάταγο από το περιοδικό HotDoc που υποστηρίζουν ότι  Ισίδωρος Ντογιάκος (γνωστός και ως «ο ψηλός,ο Παναθηναϊκάκιας») είναι ο άνθρωπος που «ξεπλένει», πολιτικούς και επιχειρηματίες 

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του περιοδικού «HotDoc» και του Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, τον τρόπο εκλογής του στη θέση αυτήν, καθώς και τους χειρισμούς του σε κρίσιμες υποθέσεις. Οπως αποκαλύπτει το περιοδικό, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει κατονομασθεί ως ο άνθρωπος που περιγράφεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει εντολή παρέμβασης στη Δικαιοσύνη για τους υποδίκους της Χρυσής Αυγής. Επί των ημερών του έκλεισε σκανδαλωδώς η υπόθεση χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη για την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ, πάλι επί των ημερών του, παραγκωνίστηκε από διαδικασίες συγκεκριμένος εισαγγελέας Εφετών, που είχε ενεργή σχέση με την έρευνα για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. «Ολες οι υποθέσεις στις οποίες το δάχτυλο δείχνει τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα και αντίστοιχες ευθύνες» επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού.

Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο εκλογής του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ο κ. Ντογιάκος ανέλαβε τη διοίκηση της εισαγγελίας μέσα από μια σειρά παράνομων μεθοδεύσεων, των οποίων γνώστες φαίνεται ότι είναι ο Αρειος Πάγος και το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Προκειμένου να αναλάβει ο Ισίδωρος Ντογιάκος την εισαγγελία, χρειάστηκαν μια ολόκληρη επιχείρηση απομάκρυνσης του προκατόχου του -ο οποίος έμεινε μόλις μερικές ημέρες- και στη συνέχεια η παράνομη κάθοδός του στο ψηφοδέλτιο. Αν λοιπόν αποδειχθεί πως υπάρχει πολιτική μεθόδευση, προκειμένου να αναλάβει τη θέση, τότε ο καθένας έχει δικαίωμα να υποθέτει πως και η μετέπειτα πορεία του ήταν υπόλογη στην εξυπηρέτηση αυτών που τον ανέδειξαν πέρα από τις νόμιμες διαδικασίες» υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι, όντας ο νεότερος στην επετηρίδα από τους συναδέλφους του, ο κ. Ντογιάκος δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Επιπλέον, το περιοδικό αναφέρεται στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2014 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του για την υπόθεση Μπαλτάκου. Σε αυτό φέρεται ότι ακούγεται ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να δίνει την εξής εντολή: «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε, να τους γαμήσει». Σύμφωνα με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που έθεσαν το ζήτημα της παρέμβασης του τέως πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο «Παναθηναϊκάκιας» είναι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος.

«Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών εμφανίζεται να παίρνει εντολές από πολιτικά πρόσωπα για τον τρόπο που θα λειτουργήσει. Ούτε οι προϊστάμενοί του ενδιαφέρονται να δουν αν είναι αλήθεια, αν δηλαδή η Δικαιοσύνη είναι ”σουρωτήρι”, ούτε ο ίδιος προκαλεί έρευνα για να αποδείξει πως δεν είναι ο ίδιος. Ο Αρειος Πάγος τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ ο πρωθυπουργός αποδέχεται τον εξευτελισμό του ονόματός του, της πρωθυπουργικής ιδιότητας και της Δικαιοσύνης» υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού.

Η υπόθεση Χαϊκάλη

Επιπλέον, το περιοδικό αναφέρεται στις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και νυν υφυπουργού Παύλου Χαϊκάλη για την απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μη γίνουν εκλογές. Οπως επισημαίνει το περιοδικό, «οι καταγγελίες του βουλευτή, που συνοδεύονταν από βίντεο, τυλίχθηκαν σε μερικές κόλλες αρχείου με διάφορους νομικισμούς, ενώ δεν υπήρξε καμία αστυνομική έρευνα. Πρωταγωνιστές, και πάλι η Εισαγγελία Εφετών και ο Ισίδωρος Ντογιάκος».

Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του περιοδικού «HotDoc» για την ιδιαίτερη αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνει ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος από την Εισαγγελία Εφετών. Οπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, «ο επιχειρηματίας, ο οποίος ερευνάται από τις κυπριακές Αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροδοκίες και δάνεια που έδωσε σε επιχειρηματίες, χρησιμοποιώντας την κυπριακή τράπεζα Λαϊκή – Marfin, δεν τυγχάνει καμιάς ουσιαστικής έρευνας στην Ελλάδα, παρότι οι Κύπριοι έχουν κατ’ επανάληψη στραφεί προς τις ελληνικές Αρχές. Η Ελλάδα δεν είχε κάνει μέχρι πρόσφατα καμία αίτηση δικαστικής συνδρομής στην Κύπρο, όπου υπάρχουν όλα τα στοιχεία, ενώ η έρευνα, που αριθμεί τρία χρόνια, δεν είχε εισφέρει κανένα ουσιαστικό στοιχείο, πέρα από μια αλληλογραφία με την Τράπεζα της Ελλάδος». Παράλληλα, στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι «ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος απομάκρυνε πραξικοπηματικά τον εισαγγελέα δικαστικής συνδρομής Γιάννη Αγγελή από τις συναντήσεις που έγιναν, με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να ξεκαθαριστεί το θέμα της έρευνας για την υπόθεση Βγενόπουλου».

Ο «δικαστικός λειτουργός ειδικών αποστολών»

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος εδώ και μήνες βρίσκεται στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας. Αυτούς τους μήνες, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του περιοδικού «HotDoc», το όνομά του έχει συνδεθεί με σχόλια για παρεμβάσεις σε μεγάλες υποθέσεις πολιτικού χαρακτήρα και για «κουκούλωμα» ερευνών που αποκάλυπταν πολιτικά σκάνδαλα, «φωτογραφίζοντάς» τον ουσιαστικά ως τον άνθρωπο των «ειδικών αποστολών» για την κυβέρνηση Σαμαρά!
Αλλωστε, ο εισαγγελέας Εφετών έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν κατονομάστηκε ως ο άνθρωπος που περιγράφεται ως ο «Παναθηναϊκάκιας» στο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει εντολή για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για τους υποδίκους της Χρυσής Αυγής.

Ενα ηχητικό ντοκουμέντο -το πιο ξεκάθαρο, ενδεχομένως- το οποίο δείχνει καθαρά τη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τη δικαστική και την ξεκάθαρη παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού στο έργο της -ανεξάρτητης, κατά τα άλλα- Δικαιοσύνης. Μάλιστα, το περιοδικό φιλοξενεί πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με την οποία το ηχητικό ντοκουμέντο δεν φαίνεται να έχει υποστεί μοντάζ, αλλοίωση ή παρεμβολές, ενώ η φωνή που ακούγεται ταυτίζεται «σε πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας» με αυτήν του Αντώνη Σαμαρά. Για το ζήτημα -φυσικά- δεν διατάχθηκε ποτέ έρευνα από τη Δικαιοσύνη!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ