Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Βόμβα για δραχμή από «N.Y. Times»!

Η Bank of America Merrill Lynch εξετάζει το σενάριο να γεμίσει φορτηγά με μετρητά και να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα για να εξασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο τη ρευστότητα για πελάτες και προμηθευτές στην Ελλάδα. Η Ford έχει ρυθμίσει το λογισμικό της σύστημα έτσι ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστεί ένα νέο ελληνικό νόμισμα. Πότε θα γίνουν όλα αυτά; Μα σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη. Οι παραπάνω πληροφορίες περιέχονταν στο χθεσινό, πρώτο θέμα της αμερικανικής εφημερίδας «New York Times», το οποίο υποστήριζε ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις αλλάζουν στρατηγική και προετοιμάζονται για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και για το ενδεχόμενο να φύγουν κι άλλες χώρες από την ευρωζώνη ή να καταρρεύσει συνολικά το κοινό νόμισμα. «Μπορούμε να πούμε ότι οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις προετοιμάζονται» δήλωσε στην εφημερίδα στέλεχος της Corporate Executive Board, ιδιωτικής εταιρίας συμβούλων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη εταιρία σε έκθεσή της το καλοκαίρι διαπίστωσε ότι το 80% των πελατών της αναμένει έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ενώ το ένα πέμπτο πιστεύει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι συμβουλευτικές εταιρίες, όπως η PricewaterhouseCoopers, έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν και τον χρόνο μίας ελληνικής αποχώρησης από το ευρώ, προβάλλοντας συνάμα τον ισχυρισμό ότι «τα μαντάτα θα μπορούσαν να σκάσουν μια Παρασκευή βράδυ, με τις παγκόσμιες αγορές κλειστές».

«Είχαμε συζητήσεις με δεκάδες εταιρίες και εργαζόμαστε με βάση κάποιες από τις απόψεις που συζητήθηκαν» ανέφερε ο Πίτερ Φρανκ, στέλεχος της Pricewaterhouse στην εφημερίδα, ενώ συμπλήρωσε ότι σχεδόν όλες οι συζητήσεις έχουν γίνει τις τελευταίες 90 ημέρες και ότι οι εταιρίες κάνουν ερωτήσεις, όπως: «Τι κάνουμε αν ανακοινωθεί μία νύχτα Παρασκευής ότι η Ελλάδα βγαίνει από την ευρωζώνη;». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρίες έχουν ετοιμάσει σχέδια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όπως -για παράδειγμα- το να μπει κάποιος σ’ ένα τρένο για την Αθήνα, φορτωμένος 50.000 ευρώ, προκειμένου να πληρώσει τους εργαζομένους.

Επίσης χθες η γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung» δημοσίευσε έρευνα, η οποία διεξήχθη στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία, η οποία δείχνει ότι οι μάνατζερ αναμένουν πως η Ελλάδα πολύ σύντομα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Μαρία Παναγιώτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ