Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Βουλευτής των ΑΝΕΛ δίνει το μισό μισθό του για να ζητήσει συγγνώμη

Να δίνει τη μισή βουλευτική του αποζημίωση σε διαφορετικές κάθε μήνα κοινωνικές δομές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία τους λόγω υποχρηματοδότησης, αποφάσισε ο Κώστας Δαμαβολίτης, βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ.

Όπως δηλώνει στο Flashnews.gr, είναι ένας τρόπος να πει συγγνώμη στους συμπολίτες του που δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές υποσχέσεις για ελάφρυνση των βαρών για τους ασθενέστερους αλλά και ένας τρόπος να οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και των πολιτών.

“Από τις 25 Ιανουαρίου που είμαστε κυβέρνηση, έχουμε άλλη ευθύνη. Ο πολιτικός που είναι στην αντιπολίτευση έχει άλλο βάρος. Από τις 25 Ιανουαρίου, μετέχω σε κυβερνητικό σχήμα που έδωσε ένα πλεγμα υποσχέσεων και δεσμεύσεων για καλύτερη ποιότητα ζωής στους συμπολιτες μας. Μετά από πέντε μήνες προσπάθειας της κυβέρνησης, δεν έχουμε ανάλογο αποτέλεσμα, αντ’ αυτού έχουμε μέτρα τα οποία θα έχουν οδύνη για την ελληνική κοινωνία. Μέρος λοιπόν της ευθύνης για αυτό το αποτέλεσμα το έχω και εγώ..” σημειώνει.

“Ειναι μια έμμεση συγγνώμη για αυτό το οποίο δεν κατάφερα να κάνω και πρέπει οπωσδήποτε από τη στιγμή που δεν κατάφερα να το κάνω να συμπάσχω με την ελληνική κοινωνία, τους συμπολίτες μου”.

Όπως εξηγεί ο κ. Δαμαβολίτης, η συγκεκριμένη πράξη γίνεται σε μια φάση που χρειάζεται να οικοδομηθεί μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και πολιτικού, προσθέτοντας οτι δεν μπορεί να πληρώνει μια ζωή ο πολίτης την αποτυχία της εκάστοτε πολιτικής επιλογής.

“Έχουμε βαρεθεί να ακούμε αυτά τα χρόνια ότι ο πολιτικός αναλαμβάνει μόνο το πολιτικό κόστος. Πάντα μετά από μια κυβερνητική προσπάθεια που έχει απόκλιση, ο συνήθης ύποπτος (εννοεί οι πολίτες) πληρώνουν τον λογαριασμό. Δεν θέλω να το κάνω αυτό. Θέλω και εγώ να πληρώσω τον λογαριασμό. Να έχω ουσιαστικό κόστος και όχι μόνο πολιτικό”, προσθέτει.

Αυτόν τον μήνα, η μισή βουλευτική αποζημίωση του Κώστα Δαμαβολίτη θα μοιραστεί στο ΚΕΘΕΑ και στο “Κέντρο Μέριμνας Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Ζωοδόχου Πηγή”. Κάθε μήνα θα επιλέγονται διαφορετικές δομές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λειτουργία τους.
Πηγή:Flashnews.gr

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ