Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Βροχή οι καρατομήσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις!

Για ρεβανσισμό κάνει λόγο η Ν.Δ. Παρέμειναν οι τρεις αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας

Με τις προαγωγές στον βαθμό του αντιστρατήγου, του αντιναυάρχου και του αντιπτεράρχου για την κάλυψη των κενών θέσεων, συνεχίστηκαν οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών από το ΣΑΓΕ, το οποίο όμως επρόκειτο να συνεδριάσει και σήμερα για προαγωγές στον βαθμό του υποναυάρχου και του υποπτεράρχου, προκειμένου να συσταθούν τα ανώτατα συμβούλια των τριών κλάδων.
Συγκεκριμένα, το ΣΑΓΕ προήγαγε στον βαθμό του αντιστρατήγου τους Δημήτριο Θωμαΐδη (διοικητής ΣΕΘΑ), Ιωσήφ Μαυράκη (διοικητής Δ’ Σώματος Στρατού), Δημήτριο Μπαλαφούτη (ΑΣΔΥΣ) και Μενέλαο Μεϊμάρη (ΑΣΔΕΝ). Ως αποτέλεσμα των προαγωγών αυτών, αποστρατεύτηκαν οι υποστράτηγοι Κωνσταντίνος Βλάχος, Γεώργιος Βούλγαρης, Ανδρέας Λαμπούσης, Ιωάννης Χατζηδήμας, Γεώργιος Μαυρομανωλάκης, Απόστολος Κωστόπουλος και Δημήτριος Μήττας.

Με τους τέσσερις νέους αντιστρατήγους «έκλεισε» το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Διοικητής 1ης Στρατιάς αναλαμβάνει ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, ΓΕΠΣ ο Νικόλαος Δεβετζής, διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού ο Ηλίας Λεοντάρης, Α’ υπαρχηγός ΓΕΣ ο Ανδρέας Ηλιόπουλος, Β’ υπαρχηγός ΓΕΣ ο Αλέξανδρος Οικονόμου και ΣΑ/ΣΕΒΑΣ ο Νικόλαος Ζαχαριάδης.

Στο Πολεμικό Ναυτικό, προήχθησαν στον βαθμό του αντιναυάρχου ο Γεώργιος Γιακουμάκης (τοποθετείται αρχηγός Στόλου) και ο Σπυρίδωνας Δημητρίου (τοποθετείται υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ), ενώ στην Πολεμική Αεροπορία το ΣΑΓΕ έκρινε προακτέους στον βαθμό του αντιπτεράρχου για την πλήρωση κενών θέσεων τους Χρίστο Χριστοδούλου (αναλαμβάνει αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας) και Γεώργιο Παρασχόπουλο (τοποθετείται επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ). Στον συγκεκριμένο κλάδο να σημειωθεί ότι καθήκοντα διοικητή Αεροπορικής Υποστήριξης αναλαμβάνει ο υποπτέραρχος Συμεών Αστρινείδης και γενικού επιθεωρητή ΓΕΑ ο υποπτέραρχος Γεώργιος Βορρόπουλος. Τις υπόλοιπες τοποθετήσεις θα κάνουν τα ανώτατα συμβούλια.

Στο Σώμα Στρατολογικό – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων, το ΣΑΓΕ έκρινε «διατηρητέο» τον ταξίαρχο Ιωάννη Σφυρή και αποστράτευσε τους ταξιάρχους Γεώργιο Νικηφορίδη και Κωνσταντίνο Μιχελεκάκη.
Τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις η Ν.Δ. τις χαρακτήρισε «προκλητικό ποδοπάτημα της αξιοκρατίας», ενώ με την ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε την απόφαση καρατόμησης των δεκάδων ανώτατων αξιωματικών από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. και την κάλεσε να εγκαταλείψει «την πολιτική των διώξεων με κομματικά κριτήρια και ρεβανσιστικά σύνδρομα».

Στο μεταξύ, το ΚΥΣΕΑ «διά περιφοράς» αποφάσισε την παραμονή των τριών αρχηγών των Σωμάτων Ασφαλείας. Ετσι, παρέμειναν στις θέσεις τους ο αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης στην ΕΛ.ΑΣ., ο αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου στην Πυροσβεστική και ο αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ανδρέας Κούτρας

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ