Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Βυθίζονται τα νησιά από τα πολλά προβλήματα!

Με δεκαπεντάλεπτη αποχώρηση κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο διαμαρτυρήθηκε η μείζων μειοψηφία για την κυβερνητική αδιαφορία και την αδράνεια της περιφερειακής αρχής, που υποβαθμίζουν τη ζωή στα νησιά. Η αγορά, η υγεία, η παιδεία, η ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα) πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, με ευθύνη της κυβέρνησης. Ετσι τα μέλη της παράταξης «Νέα εποχή για τα νησιά μας» αποφάσισαν να εκδηλώσουν την ειρηνική αλλά σαφή διαμαρτυρία τους, που είχε στόχο και την ηγεσία της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας, σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του επικεφαλής της παράταξης Χαράλαμπου Κόκκινου, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση για 15 λεπτά. Η κίνηση είχε συμβολικό χαρακτήρα και στόχο να αναδειχθεί η πλειάδα των προβλημάτων που συσσωρεύονται από την ανάλγητη κυβερνητική πολιτική και στα οποία η περιφερειακή αρχή κωφεύει.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η παράταξη «Νέα εποχή για τα νησιά μας» καταγγέλλει:

Την κυβερνητική πολιτική που δημιουργεί καθημερινά στρατιές ανέργων, μειώνει μισθούς & συντάξεις, υποβαθμίζει τα νησιά μας, φρενάρει την ανάπτυξη, ενώ αγνοεί τις ιδιαιτερότητες των νησιών.

Την κυβερνητική βούληση για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας (κεκτημένα ετών χάνονται για τους νησιώτες μας).

Την περιφερειακή αρχή που επί οκτώ μήνες τώρα υπολειτουργεί, σιωπά στην υποχρηματοδότηση, στην υποστελέχωση και στα προβλήματα της καθημερινότητας που διογκώνονται.

Ειδικά σε σχέση με τις παραλείψεις της ηγεσίας της αιρετής Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου η παράταξη αναφέρει ότι δεν έχει υπάρξει μέριμνα για:

-την εκλογή περιφερειακού συμπαραστάτη του πολίτη,

-τη συγκρότηση σε σώμα των θεματικών επιτροπών τουρισμού & αγροτικής οικονομίας,

-τη συγκρότηση της περιφερειακής επιτροπής επαγγελματικής κατάρτισης,

-τη συγκρότηση της περιφερειακής επιτροπής διαβούλευσης,

-την παραχώρηση γραφείων στις παρατάξεις της μειοψηφίας,

-την ένταξη στην ημερήσια διάταξη κάποιας συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου θέματος προτεινόμενου από τη μειοψηφία.

Δημήτρης Κυριακόπουλος

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ