Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

«Wellcome» στα αμφιθέατρα!

Με συνταγή Ην. Πολιτειών και πολυήμερες εκδηλώσεις η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας!

Με άρωμα Αμερικής έγινε φέτος πρώτη φορά στην Ελλάδα η υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η Πρυτανεία, θέλοντας να κάνει τους νέους φοιτητές να αισθανθούν οικειότητα στο καινούργιο γι’ αυτούς πανεπιστημιακό περιβάλλον, ακολούθησε τη συνταγή αμερικανικών και άλλων διεθνών πανεπιστημίων, που διοργανώνουν τις «orientation days», πολυήμερες εκδηλώσεις για να υποδεχθούν τα «πρωτάκια». «Θελήσαμε φέτος να ξεφύγουμε από την απλή και τυπική υποδοχή των πρωτοετών, σκεφτήκαμε να δώσουμε αέρα ανανέωσης, πρωτοτυπίας, αλλά και διάρκεια στις εκδηλώσεις, ώστε οι νέοι φοιτητές να νιώσουν στο πανεπιστήμιο όπως στο σπίτι τους» τονίζει στη «δημοκρατία» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης.

Οι εκδηλώσεις υποδοχής άρχισαν χθες στην αίθουσα τελετών του πανεπιστημίου, που ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Αρχικά ο πρύτανης καλωσόρισε τα «πρωτάκια» και αναφέρθηκε στους τομείς σπουδών, επισημαίνοντας ότι προσωπικό και ακαδημαϊκοί δάσκαλοι θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό τους.

Στη συνέχεια δόθηκαν βραβεία στους πρώτους των πρώτων. Τα κοντέρ εισαγωγής στο πανεπιστήμιο έσπασε ο Νίκος Αρβανιτίδης από την Κατερίνη. Με 19.374 μόρια εισήχθη στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. «Αν και η χώρα μας βιώνει δυσκολίες λόγω της κρίσης, οι νέοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Παρά τις δυσκολίες βάζουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε» σημειώνει ο αριστούχος στη «δημοκρατία».
Ο Νίκος είχε την τιμή έπειτα από 58 χρόνια να χτυπήσει ξανά τον «κώδωνα» της Ανωτάτης Βιομηχανικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, από την οποία γεννήθηκε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Χτύπησε ρυθμικά το κουδούνι και διάβασε τη διαβεβαίωση των φοιτητών του ιδρύματος ότι θα διατηρήσουν υψηλά τις αξίες του πανεπιστημίου.

«Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να επενδύουν στην Παιδεία, αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση» είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω της «δημοκρατίας» ο πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Δημήτρης Ταγκούλης.
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση του Θωμά Δούζη, που αποφοίτησε από το ΠΑ.ΜΑΚ. πριν από 15 χρόνια. Σήμερα είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, με αναγνώριση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Ευρώπη και Αμερική.
Οι εκδηλώσεις υποδοχής συνεχίζονται σήμερα με ξεναγήσεις στο πανεπιστήμιο και κυνήγι μυστηρίου, ενώ ολοκληρώνονται το Σάββατο με περιήγηση στο Σέιχ Σου.

Θάνος Χερχελτζής

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ