Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Ξάνθη: «Ακύρωση» της διαθεσιμότητας από το Πρωτοδικείο!

Ιστορική χαρακτηρίζεται η απόφαση του Πρωτοδικείου της Ξάνθης, που δικαίωσε εργαζόμενη στον Δήμο Ξάνθης για τη διαθεσιμότητα. Η θιγόμενη διοικητική υπάλληλος του Δήμου Ξάνθης είχε αρνηθεί να δεχτεί τη μετακίνησή της στο άλλο άκρο της Ελλάδας, στον Αγιο Νικόλαο στην Κρήτη (!), και πήρε τη δικαστική οδό προκειμένου να συνεχίσει να ζει και να εργάζεται στην Ξάνθη.

Η διοικητική υπάλληλος του δήμου ανήκε στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας του Νοεμβρίου του 2012 (νόμος 4093/2012). «Η τοποθέτηση της πελάτου μου ήταν αντίθετη με το Σύνταγμα, όπως και οι μετακινήσεις πολλών άλλων εργαζομένων στη χώρα. Υπάρχει πλέον ένα δεδικασμένο, που αναμένεται να δώσει ελπίδα σε χιλιάδες θιγόμενους από τα Μνημόνια συμπολίτες μας» ανέφερε στη «δημοκρατία» η συνήγορος της θιγόμενης Λευκή Κιοσσέ – Παυλίδου.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εν λόγω υπάλληλος πρέπει να γυρίσει στη θέση της αλλά και ότι «ο εργοδότης της οφείλει να καταβάλει στην ενάγουσα 100 ευρώ για κάθε μέρα που δεν υλοποιεί την απόφαση». Η υπάλληλος είχε κερδίσει σε πρώτη φάση τα ασφαλιστικά μέτρα και παρέμεινε στα καθήκοντά της και πλέον είναι η πρώτη υπάλληλος πανελλαδικά που κερδίζει τη διαθεσιμότητα και επιστρέφει στην εργασία της.

«Η πελάτης μου είναι ιδιαίτερα χαρούμενη με την απόφαση, καθώς την ξερίζωνε από τον τόπο της και την έστελνε στην Κρήτη! Η απόφαση έχει νομολογιακό και κοινωνιολογικό ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για την πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο που αναφέρεται στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας και δημιουργεί ρήγμα στη συγκεκριμένη νομοθεσία» ανέφερε η κυρία Κιοσσέ – Παυλίδου (φωτογραφία).

Aξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Ξάνθη πρωτοστατεί στις δικαστικές αποφάσεις που αμφισβητούν τη νομιμότητα της διαθεσιμότητας, καθώς οι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης ήταν οι πρώτοι που είχαν κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του μέτρου.

Αρ. Μάτιος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ