Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

Ξέχασε τους αστέγους ο Καμίνης

Την παντελή αδιαφορία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη και της δημοτικής του ομάδας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων ανέδειξε χθες ο τέως δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Η αποκάλυψη αυτή δικαιώνει όλους εκείνους που κάνουν λόγο για αδυναμία διοίκησης από την πλευρά Καμίνη, που έχει αντίκτυπο στους Αθηναίους πολίτες και σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Ειδικότερα ο κ. Κακλαμάνης επιρρίπτει τις ευθύνες για το κλειστό «Ξενοδοχείο των Φτωχών», επί της οδού Πατησίων 221, στον κ. Καμίνη. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «λειτούργησε κανονικά στεγάζοντας υπερηλίκους και στελεχωμένο με προσωπικό, από τα τέλη Ιουνίου μέχρι περίπου τα μέσα Αυγούστου 2011 (δημαρχία Γιώργου Καμίνη), όταν και πάλι, για αδικαιολόγητες αιτίες, έκλεισε τις πόρτες του».

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του, «εργασίες, όπως σύνδεση φωταερίου (δίκτυο ψύξης – θέρμανσης), εγκατάσταση τηλεφωνικού κέντρου και αλεξικέραυνου, δεν είναι απαγορευτικές για την εγκατάσταση άστεγων συνανθρώπων μας, που ζουν σε συνθήκες αθλιότητας».

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας, που εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Νικήτα Κακλαμάνη, εντάχθηκε και το «Ξενοδοχείο των Φτωχών». Αξιοποιώντας το κληροδότημα της υπέροχης Ελληνίδας Λένας Παντελίδου, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, το πεπαλαιωμένο κτίριο της οδού Πατησίων 221 ανακατασκευάστηκε, εκ βάθρων, εντός ενός εξαμήνου (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2010).

Εγκαινιάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 για να καλύψει τις υπεραυξημένες και πιεστικές ανάγκες, ιδιαιτέρως των υπερήλικων συνανθρώπων μας που βρίσκονται στον δρόμο. Με χορηγίες ιδιωτών καλύφθηκε ο πλούσιος ξενοδοχειακός εξοπλισμός (κλίνες, είδη ιματιοθήκης, σερβίτσια, ηλεκτρολογικά, τραπεζοκαθίσματα κ.λπ.) και παραδόθηκε το σύνολο των δωματίων προς χρήση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προσέλκυσης χορηγιών, το κτίριο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι Αρχών, εκατοντάδες συμπολίτες μας και το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το «Ξενοδοχείο των Φτωχών», εξάλλου, λειτούργησε κανονικά στεγάζοντας υπερηλίκους και στελεχωμένο με προσωπικό από τα τέλη Ιουνίου ως περίπου τα μέσα Αυγούστου 2011, όταν και πάλι, για αδικαιολόγητες αιτίες, έκλεισε τις πόρτες του.

«Κατόπιν τούτων, ο καθένας μπορεί να κρίνει γιατί παραμένει κλειστή και ανεκμετάλλευτη η πρωτοπόρος αυτή κοινωνική δομή, επί 14 ολόκληρους μήνες και δη τις κρύες νύχτες του χειμώνα» τονίζει επίσης στην ανακοίνωσή του ο κ. Κακλαμάνης.

Μακάριος Β. Λαζαρίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ