Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020

«Ξεχάστε μας από τον ΠΑΟ»

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Στην πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση της ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού που έχουν ακούσει οι φίλαθλοι της ομάδας στα 32 χρόνιας της παρουσίας της προχώρησε χτες ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Μιλώντας για μιάμιση ώρα, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις και ανακοινώνοντας ότι οι μετοχές της οικογένειας καθίστανται ανενεργές και παραχωρούνται χωρίς αντίτιμο, ουσιαστικά ανακοίνωσε το τέλος εποχής της οικογένειάς του στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Βγενόπουλο, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για το θέμα του γηπέδου στον Βοτανικό. Και κατέληξε: «Πολύ ευχαρίστως να παραχωρήσουμε τις μετοχές μας σε οποιονδήποτε, ακόμη και στους κ. Πατέρα, Βγενόπουλο ή τους αδελφούς Γιαννακόπουλους. Είναι μια ρεαλιστική λύση. Αρκεί να γίνουν συζητήσεις και όχι μέσω διαρροών στον Τύπο». Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μίλησε για:

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ: «Ξεχάστε με! Για μένα το κεφάλαιο έχει κλείσει. Δεν έχει καμία άλλη επιλογή η οικογένειά μου εκτός από την αποχώρηση. Δεχόμαστε άνανδρη επίθεση. Αποχωρούμε από τον Παναθηναϊκό και μπορούμε να πούμε ότι μετά από 32 χρόνια θα πορευτεί χωρίς την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αποχωρούμε άμεσα, καθιστώντας τις μετοχές μας αδρανείς και παραδίδοντάς τες σε πληρεξούσιο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας».

ΤΑ ΑΙΤΙΑ: «Ο Παναθηναϊκός σπαράζεται από έναν άνανδρο πόλεμο που διαρκεί εδώ και πολύ καιρό. Η στοχοποίηση της οικογένειάς μου και εμού προσωπικά έχει κυρίαρχο ρόλο».

ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ: «Ηταν φυσιολογικό τον πρώτο χρόνο της πολυμετοχικότητας να ξοδευτούν πολλά χρήματα. Αυτό που θεωρώ μεγάλο λάθος είναι να έχει συμφωνηθεί ένας προϋπολογισμός και στη συνέχεια να εκτελείται λάθος και να έχουμε τα αποτελέσματα που μας ταλαιπωρούν ακόμη και σήμερα».

ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ: «Φτάσαμε στην αιφνιδιαστική αποχώρηση του Βγενόπουλου, που τη θεωρώ προσχηματική, αφού ποτέ δεν βγήκε να εξηγήσει στον κόσμο το γιατί. Φυσιολογικά αποχώρησε και ο Νικόλας Πατέρας από την προεδρία. Η οικογένειά μου κράτησε την υπόσχεσή της. Μείναμε έξω από το Δ.Σ. και προσπαθήσαμε να ορίσουμε έξι άτομα σε αυτό, για να υπάρχει σταθερότητα».

ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ: «Τονίζω ότι ο Πατέρας ποτέ δεν είχε δηλώσει υποψήφιος αγοραστής του Παναθηναϊκού. Ακόμα ένα θέμα ήταν οι αδιάθετες μετοχές. Συμφωνήθηκε να καλυφθούν από τον Ανδρέα και να αναλάβει πρόεδρος ο Νικόλας. Δεν είχα πει ποτέ πως ο Νίκος Πατέρας έκανε κακοδιαχείριση στην ΠΑΕ, το μόνο που είπα ήταν πως ήθελα να μην υπερβούμε το μπάτζετ».

ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ: «Θεωρούσα και θεωρώ αποτυχημένο τον Κώστα Αντωνίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Σε αυτό το θέμα ήταν κάθετα αντίθετος ο Νίκος Πατέρας».

ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ: «Με λύπη μου αναφέρω πως Θανάσης και Παύλος Γιαννακόπουλος δεν πήραν την απόφαση να μπουν στην προεδρία, επειδή πιέστηκαν από μερίδα του κόσμου να μην το κάνουν. Εδωσαν τα περισσότερα από όλους τους άλλους. Η πρόταση Πατέρα ήταν να αναλάβουν Κόντης, Κανελλόπουλος. Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ ποιος είναι ο Κανελλόπουλος».

ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ: «Δεν μπορώ να πω ότι φεύγω ηττημένος. Αν βάλουμε μέτρο σύγκρισης τα πρωταθλήματα, τότε χάσαμε. Αν κοιτάξουμε τους τρόπους κατάκτησης τίτλων, πετύχαμε».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ: « Αν έρθει μια εταιρία με υπόσταση, γρήγορα θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Αν θέλαμε το 2008, θα είχαμε πουλήσει τον Παναθηναϊκό, θα τα είχαμε οικονομήσει και θα ήταν όλα μια χαρά. Δεν θα είναι το βασικό πρόβλημα για την αγορά του Παναθηναϊκού η Παιανία. Η εταιρία λαϊκή βάσης, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει τύχη. Ο Παναθηναϊκός έχει μια άυλη αξία που είναι τεράστια και δεν αποτιμάται».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΟΚΚΑΛΗ: «Εάν δεν είχε καρατομηθεί από την ομάδα του, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερο».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ: «Ενα μεγάλο κομμάτι του παναθηναϊκού κόσμου. Τους ανθρώπους στην ΠΑΕ. Τον φίλο μου Χρήστο Αθανασόπουλο, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πια μαζί μας. Ο Γιάννης Γκούμας και ο Λουκάς Βύντρα υβρίστηκαν από τον κόσμο, αλλά δεν σταμάτησαν να δουλεύουν. Τον Σπύρο Λιβαθηνό που, χάρη σε αυτόν, πέρασαν από τον Παναθηναϊκό όλοι οι σπουδαίοι Ελληνες ποδοσφαιριστές. Και τον Βέλιτς, ο οποίος δέχτηκε άδικη κριτική».

Τα τρία «λάθη» του Τζίγγερ

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης απαρίθμησε τρία δικά του «λάθη».

1. Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ: «Δεν έφερα κοντά τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Δηλαδή αυτούς που θα τους έδινα εισιτήρια φτηνά για να τα πουλάνε πιο ακριβά, αυτούς που θα έπρεπε να βγάζω από τη φυλακή, αυτούς που θα έπρεπε να έχω στην ασφάλειά μου. Αυτό είναι ένα λάθος που μου κόστισε, αλλά θα το ξαναέκανα».

2. Η «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ: «Δεν προστάτευσα την ομάδα μετά τον τίτλο του 2004, όταν κάναμε το νταμπλ και την επόμενη σεζόν ξεκινήσαμε με τρεις ισοπαλίες. Η λύση είναι απλή. Πληρώνεις και παίρνεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Προτίμησα να χάσω το πρωτάθλημα του 2005, παρά να το πάρω κάλπικα. Κι αυτό το λάθος θα το ξαναέκανα».

3. ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ: «Κανείς δεν ξέρει τι πόλεμο δεχθήκαμε εγώ και η οικογένειά μου. Ξεκίνησαν οι εργασίες χωρίς να υπάρξει ούτε μία προσφυγή. Είχαμε το 2008 συμφωνήσει με τον Δήμο Αθηναίων. Το έργο αυτό είχε φτάσει πολύ κοντά στην υλοποίησή του. Εκανα το λάθος και το ανακοίνωσα στο Δ.Σ. του Παναθηναϊκού. Τότε, όλως τυχαίως, ελάχιστα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για προσφυγές, έγινε προσφυγή. Εγώ δεν το θεωρώ τυχαίο αυτό, ίσως η είδηση έφτασε σε λάθος αυτιά. Αυτό το λάθος δεν θα το ξανάκανα».

Αντώνης Κατσαρός

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νόμο της σιωπής επιβάλλει το Μαξίμου! «Προσοχή, κινδυνεύουμε με φυλάκιση»

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω έπειτα από τις αποκαλύψεις της κυριακάτικης δημοκρατίαςΕίναι δυστύχημα για την Ελλάδα, στις πιο κρίσιμες στιγμές μετά τη Μεταπολίτευση, η ηγεσία...

Ψηφιακό… διαβατήριο σε όσους έχουν εμβολιαστεί

Σε νέα εποχή περνούν τα αεροπορικά ταξίδια, υιοθετώντας νέους κανόνες και υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω Covid-19Μετά το πάγωμα μηνών, τα αεροπορικά ταξίδια ετοιμάζονται να περάσουν...

Θρίαμβος για το εμβόλιο της Moderna!

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 94,5%, ενώ κανείς συμμετέχων δεν νόσησε βαριά!Αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του Covid-19 κατέθεσε η...

«Καταιγίδα» επίκαιρων ερωτήσεων από Ελ. Λύση, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΜέΡΑ25

Η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για την παράλληλη λειτουργία δύο συστημάτων καταγραφής των κρουσμάτων του κορονοϊού, που προκάλεσε «σεισμό» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας,...

Λινού: Ανακριβείς οι αριθμοί των κρουσμάτων!

Επιβεβαίωση της κυριακάτικης δημοκρατίας για τη διπλή βάση επιδημιολογικών δεδομένων που υπονομεύει τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγωνΠλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για τη...