Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Ξεκίνησε κατασχέσεις το ΣΔΟΕ

Περιουσίες άρχισε να δεσμεύει το ΣΔΟΕ και συγκεκριμένα 121 ιδιωτών που εμπλέκονται σε υποθέσεις σοβαρής φοροδιαφυγής. Το ΣΔΟΕ προχώρησε σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και πολυτελών ακινήτων. Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχθηκαν εντοπίστηκαν 50.000.000, καθώς και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία και δεσμεύτηκαν υπέρ του Δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.

Επίσης, κατασχέθηκαν ως προϊόντα φοροδιαφυγής πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης, καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει προχωρήσει:

-Στην κατάσχεση πολυτελών ακινήτων. Τουλάχιστον έξι πανάκριβα ακίνητα στην Αττική και σε κοσμοπολίτικα νησιά έχουν δεσμευτεί. Πρόκειται για μεγάλες βίλες που βρίσκονται στη Βούλα, στη Μύκονο κ.α. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, με υπηρεσιακό σημείωμα στο Υποθηκοφυλακείο ή στο Κτηματολόγιο μπλοκάρονται οι μεταβιβάσεις από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

-Στο άνοιγμα δεκάδων λογαριασμών των 121 φοροφυγάδων στους οποίους εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και έχουν ήδη δεσμευτεί περισσότερα από 50.000.000 ευρώ. Εξ αυτών μόνο τα 20.000.000 ευρώ ανήκουν σε off shore εταιρία, η οποία δεν υπέβαλε δηλώσεις και δεν πλήρωσε τον ειδικό φόρο ακινήτων. Εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων τραπεζικών λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.

-Στην κατάσχεση μετοχών 640.000 ευρώ στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης. Επίσης κατασχέθηκαν επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρίες.

Μεταξύ των 121 φοροφυγάδων για τους οποίους κατασχέθηκαν περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνονται:

-Επιχειρήσεις ξενοδοχειακού κλάδου. Αντιμέτωποι με δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται τουλάχιστον τρεις ξενοδοχειακές μονάδες, εκ των οποίων η μία σε νησί του Ιονίου και οι άλλες δύο στα Δωδεκάνησα.

-Αγρότες που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομης είσπραξης ΦΠΑ μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

-Χρηματιστηριακή εταιρία.

-Μία επιχείρηση που είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο φωτοβολταϊκών συστημάτων.

-Ενας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων στον λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 140.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχε εμφανίσει στις φορολογικές δηλώσεις.

-Ενας τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ