Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Ξεκινούν οι προκυρήξεις για 1.808 μόνιμους υπαλλήλους

Ερχονται 1.808 μόνιμες θέσεις σε πέντε υπουργεία. Από αυτή την εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία σταδιακής έκδοσης των προκηρύξεων για:
*1.100 προσλήψεις στα νοσοκομεία
*297 μονίμους στη ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
*180 ενστόλους στο Λιμενικό Σώμα
*82 δικαστικούς επιμελητές στο υπ. Δικαιοσύνης
*149 τελωνειακούς στο υπ. Οικονομικών

Οι προκηρύξεις στο μετρό και το Λιμενικό θα είναι οι πρώτες που θα εκδοθούν. Σημειώνεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις 82 θέσεις δικαστικών επιμελητών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ολοκληρώνεται στις 10 Μαΐου.
Το ΑΣΕΠ έχει αναλάβει τη διενέργεια των διαγωνισμών -με το σύστημα των μορίων- που αφορούν την ενίσχυση του μετρό και του υπ. Οικονομικών. Σημειώστε τα καθοριστικά σημεία που κάνουν τη διαφορά για κάθε προκήρυξη:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ (1.100 θέσεις): Η προϋπηρεσία, είτε αυτή αποκτήθηκε στο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, θεραπευτήρια), κρίνει τον διορισμό. Δίνει στον υποψήφιο εκείνα τα μόρια τα οποία ισοσκελίζουν έναν μικρότερο βαθμό βασικού τίτλου σπουδών και πιθανή έλλειψη μεταπτυχιακού. Συγκρατήστε: Οι προσλήψεις αφορούν 90 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα με προτεραιότητα κάλυψης τις μονάδες της Αττικής. Ζητείται νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Οι προκηρύξεις θα εκδοθούν σταδιακά έως τον Ιούνιο.

ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (297 θέσεις): Η προκήρυξη που θα εκδοθεί τις προσεχείς ημέρες, μέσω ΑΣΕΠ, προνοεί για την πρόσληψη οδηγών, τεχνιτών και διοικητικών με ή χωρίς εμπειρία. Δίνεται ένα μικρό προβάδισμα σε αυτούς που έχουν προϋπηρεσία μέχρι 24 μήνες, ωστόσο, όπως με σαφήνεια αναφέρεται στο σχέδιο της προκήρυξης, δεν αποκλείονται από τη διαδικασία υποβολής αίτησης και την επιλογή υποψήφιοι που δεν έχουν εργαστεί σε ανάλογες θέσεις. Συγκρατήστε: Ο διαγωνισμός αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ, αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ και Γυμνασίου. Ζητούνται από προγραμματιστές έως κλητήρες και αποθηκάριοι.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ (180 θέσεις): Η έκδοση της προκήρυξης είναι θέμα ημερών. Θα προσληφθούν 100 λιμενοφύλακες και 80 δόκιμοι σημαιοφόροι. Η τελική επιλογή θα γίνει με έναν συνδυασμό γραπτών εξετάσεων, μορίων που αντιστοιχούν σε επαγγελματικές δεξιότητες, και αθλητικών – ψυχοτεχνικών δοκιμασιών. Συγκρατήστε: Το πτυχίο ΑΕΙ, και μάλιστα του Πολυτεχνείου, κρίνει τον διορισμό για τις θέσεις των αξιωματικών.

ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (82 θέσεις): Οι υποψήφιοι για θέσεις δικαστικών επιμελητών έχουν προθεσμία να υποβάλουν αίτηση έως τις 10 Μαΐου. Στις 30 του ίδιου μήνα θα γίνουν οι γραπτές εξετάσεις. Μην παραμελήσετε στα δικαιολογητικά σας να έχετε και το παράβολο για τα εξέταστρα (50 ευρώ). Συγκρατήστε: Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όσοι γεννήθηκαν κατά τα έτη 1974 έως 1992.

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (149 θέσεις): Η προκήρυξη βρίσκεται στο ΑΣΕΠ εδώ και έναν μήνα σε προχωρημένο στάδιο έκδοσης. Αφορά μία ειδικότητα: ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, Τελωνειακών. Ενισχύονται τελωνεία σε: Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Εβρο, Κιλκίς. Συγκρατήστε: Απαραίτητα πρόσθετα προσόντα είναι η γνώση ξένης γλώσσας – χειρισμού Η/Υ και για τους πτυχιούχους το μεταπτυχιακό ή εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης. Οι αιτήσεις ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Νοσοκομεία: Η ζήτηση των ειδικοτήτων
-ΠΕ, ΤΕ Νοσηλευτές
-ΠΕ Βιοχημικοί
-ΠΕ Βιολόγοι
-ΠΕ Ψυχολόγοι
-ΠΕ Ακτινοφυσικοί
-ΠΕ, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας
-ΠΕ Ειδικών Παιδαγωγών
-ΠΕ, ΤΕ Λογοθεραπείας
-ΠΕ, ΤΕ Εργοθεραπείας
-ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
-ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας
-ΤΕ Φυσικοθεραπείας
-ΤΕ Μαιών, Μαιευτήρων
-ΔΕ Θεραπευτών Παιδαγωγών
-ΔΕ Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων
-ΔΕ Βιολογικών Εργαστηρίων
-ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών
*Ο αριθμός των ειδικοτήτων ενδέχεται να αυξηθεί

Λιμενικό: Εξεταζόμενα μαθήματα
– Εκθεση Ιδεών
– Στοιχεία Ναυτικού Δικαίου
– Διοικητικό Δίκαιο
– Ποινικό Δίκαιο
– Βασικές Αρχές Οικονομίας
– Μαθηματικά
– Φυσική
– Ναυτιλία
– Ναυτική Τέχνη
– Μηχανές Εσωτερικής Καύσης (ΜΕΚ)
– Βοηθητικά Μηχανήματα Πλοίων

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ