Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Υμνοι για Αννα, Λούκα και Μιχάλη!

Με ύμνους προς τους προκατόχους του συνόδευσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης τη δήλωσή του για τη βελτιωμένη θέση της Ελλάδας στην ετήσια κατάταξη της Παγκόσμιας Τράπεζας με τις πιο φιλικές χώρες για επενδύσεις. Οπως δήλωσε, η αναρρίχηση από την 100ή θέση στην 78η δεν «έγινε τυχαία ούτε έγινε από εμένα. Εγινε από τους προκατόχους μου». Τα εύσημα προς τους Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχ. Χρυσοχοΐδη και Λούκα Κατσέλη έκαναν πολλούς να χαμογελάσουν, σκεπτόμενοι το πνεύμα της «εθνικής συμφιλίωσης» που προωθεί ο υπουργός.

Η θέση της ελληνικής οικονομίας βελτιώθηκε κατά 22 θέσεις στην ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας Doing Business 2013, που αξιολογεί το επιχειρηματικό περιβάλλον σε 185 χώρες του κόσμου.

Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ και μετά τη σύσκεψη επαναλήφθηκαν οι γνωστές δηλώσεις περί απουσίας ρευστότητας, καθυστερήσεων στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Επίσης οι δύο έκαναν «επίθεση» στην ΕΤΕπ γιατί καθυστερεί τις χρηματοδοτήσεις.

Μετά τον κοινοτικό επίτροπο περιφερειακής ανάπτυξης Γ. Χαν, η στάση της ΕΤΕπ φαίνεται τώρα να ανησυχεί και τον Χορστ Ράιχενμπαχ. Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έσπευδαν να διευκρινίσουν ότι οι ευθύνες βρίσκονται σε κατώτερα στελέχη της τράπεζας και όχι στην ηγεσία. Στο υπουργείο υποστηρίζουν ότι χωρίς συμφωνία με την τρόικα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν πρόκειται να υπάρξει ανάσα στη ρευστότητα. Ο κ. Ράιχενμπαχ είπε ότι γίνονται συζητήσεις με την ΕΤΕπ για τις εγγυήσεις που θα δώσει το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση της χώρας.

Χθες ο Κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν μέτρα για την αγορά των καυσίμων και εντός της εβδομάδας (σήμερα) θα γίνουν ανακοινώσεις και επιπλέον μέτρων για την καλύτερη λειτουργία της λιανικής. Εως το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί και το σχέδιο για τις εξαγωγές, ο αρχικός δυναμισμός των οποίων υποχωρεί εξαιτίας της απουσίας ρευστότητας και της κάμψης στη διεθνή οικονομία.

Εν τω μεταξύ ο Χορστ Ράιχενμπαχ συναντήθηκε χθες και με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τον οποίο συζήτησε για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της Υγείας από τους 100 τεχνοκράτες, Ελληνες και Ευρωπαίους, που έχουν αναλάβει διάφορους τομείς. Αυτοί είναι: η διοίκηση των νοσοκομείων, ο ΕΟΠΥΥ, ο ιατρικός τουρισμός, το ΕΣΠΑ, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και η τιμολόγηση των φαρμάκων. Ο κ. Ράιχενμπαχ έκανε ειδική αναφορά στον ιατρικό τουρισμό, τονίζοντας ότι πραγματικά πιστεύει ότι σε αυτόν τον τομέα υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης στη χώρα μας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ