Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Υπ. Εργασίας: Καταγγελίες εργαζομένων για μη εμπρόθεσμη καταβολή της μισθοδοσίας

Αδικαιολόγητες οι καθυστερήσεις στις καταβολές μισθοδοσίας αναφέρει το υπουργείο Εργασίας. “Αυξάνονται καθημερινά οι καταγγελίες εργαζομένων για φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας και εκβιασμών”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

“Αυξάνονται καθημερινά οι καταγγελίες εργαζομένων για φαινόμενα εργοδοτικής τρομοκρατίας και εκβιασμών προκειμένου να ψηφίσουν «ναι» στην καταστροφική για το λαό και τη χώρα πρόταση των θεσμών στο επερχόμενο δημοψήφισμα”, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
“Σύμφωνα με τις καταγγελίες πολλοί εργοδότες απειλούν τους εργαζόμενους με τη μη καταβολή του μισθού τους ή ακόμα και με απολύσεις ενώ υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για απειλές ενάντια σε όσους δεν συμμετέχουν στις εκδηλώσεις υπέρ του «ναι».

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις περιπτώσεις ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας που έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες με χορήγηση υποχρεωτικών αδειών, διαθεσιμότητες, μη καταβολής μισθών, χρήση εκ περιτροπής απασχόλησης ακόμα και τοποθετήσεων σε υποχρεωτική αργία”, αναφέρεται.
“Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν ουσιαστικά τη μεταφορά στους εργασιακούς χώρους των προσπαθειών τρομοκράτησης και χειραγώγησης του Ελληνικού λαού από μέρος της Ευρωπαϊκής ηγεσίας, την τρόικα εσωτερικού και τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ, με στόχο να αποδεχθεί τη συνέχιση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που οδήγησαν σε 1.500.000 άνεργους, 3.000.000 πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, την διάλυση του κοινωνικού κράτους και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”.
Και καταλήγει η ανακοίνωση:
“Καλούμε τους εργαζόμενους να καταγγείλουν άμεσα στα σωματεία τους και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας κάθε περιστατικό τρομοκράτησης και εκβιασμού.

Την Κυριακή με ψηλά το κεφάλι ψηφίζουμε:

ΟΧΙ στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.

ΟΧΙ στις πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων καταστρέφοντας την κοινωνία.

ΟΧΙ στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.

Η δημοκρατία θα νικήσει!”.
Από τη δική του μεριά, το υπ. Εργασίας χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη μη εμπρόθεσμη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, «μετά και από τις νέες ρυθμίσεις που προβλέφθηκαν με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας».
Το υπουργείο Εργασίας τονίζει, ότι «δεν δικαιολογείται για κανένα λόγο η Συγκεκριμένα, μετά από ενέργειες της Κυβέρνησης, δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα καταβολής της μισθοδοσίας χωρίς περιορισμούς, ηλεκτρονικά ή με την κατάθεση μετρητών/επιταγών, μέσω συγκεκριμένων υποκαταστημάτων τραπεζών που θα υποδειχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιμετώπισης φαινομένων καταστρατήγησης και παραβίασης της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ