Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

«Υπάρχει δουλειά για όλους»

Τη διαβεβαίωση ότι πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι όχι απλώς να αξιοποιήσει στο ακέραιο την εμπειρία των δημοτικών αστυνομικών, αλλά και να τους καταστήσει σημαντικό παράγοντα στην εμπέδωση κλίματος ευνομίας στις πόλεις έδωσε με δήλωσή του ο υπουργός Νίκος Δένδιας. Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για σύσταση, άμεσα, ομάδας εργασίας των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη για την ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος για τη μεταφορά περίπου 3.500 δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.

«Στόχος μας είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενταχθούν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει στους δημότες» τόνισε επίσης ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι ήδη, με τη σύσταση της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης, στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, προβλέπεται η αξιοποίηση των δημοτικών αστυνομικών και η ομαλή ένταξή τους στο νέο μοντέλο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Δένδιας καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να συνεισφέρουν σε αυτήν την προσπάθεια, ζητώντας τη στήριξη των κομμάτων, των αιρετών αρχόντων της Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών φορέων. «Για εμάς κανείς δεν περισσεύει απ’ όσους μπορούν να προσφέρουν στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας του πολίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη για την υπογραφή σύμβασης σχετικής με την ίδρυση και τη λειτουργία παραρτήματος ΑΣΠΑΙΤΕ (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) στο νησί, δήλωσε ότι υπάρχουν ανάγκες επείγουσας κάλυψης θέσεων σωφρονιστικών φυλάκων, που μπορούν να ικανοποιηθούν από τη διαδικασία κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών. Επισημαίνεται ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε ζητήσει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη μετακίνηση περίπου 2.000 υπαλλήλων, μέσω της κινητικότητας, για την κάλυψη των μεγάλων κενών στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Μετά τις δηλώσεις των κ. Δένδια και Αθανασίου κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι αίρονται και οι τελευταίες επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά το θέμα της αξιοποίησης των δημοτικών αστυνομικών και τόνιζαν ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα θα έχουν θέση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας.

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ