Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Διακόψτε την απεργία πείνας

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας στην ανακοίνωση των γιατρών που παρακολουθούν τους απεργούς πείνας οι οποίοι είναι καταδικασμένοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπογραμμίζει ότι ναι μεν θεράποντες γιατροί πρέπει να προσαρμοστούν στην απόφαση των απεργών (μη παροχή τροφής, κ.λπ.), αλλά πρέπει να είναι σε απόλυτη ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, ενώ καλεί τους απεργούς να διακόψουν την απεργία τους. Σχετικά με την ανακοίνωση προσωπικών γιατρών των κρατουμένων απεργών πείνας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι «οι γιατροί των σωφρονιστικών καταστημάτων, ή αν χρειαστεί των νοσοκομείων, οφείλουν να παρέχουν θεραπευτικές υπηρεσίες προσαρμοσμένες στην απόφαση των κρατουμένων, με συνεχή παρακολούθηση και ετοιμότητα επέμβασης σε περίπτωση κατάστασης ανάγκης». Ακόμη, προσθέτει η ανακοίνωση, ότι «σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας θα γίνει το παν για τη φροντίδα της ζωής και της υγείας των κρατουμένων».

Παράλληλα, αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ότι «οι κρατούμενοι απεργοί πείνας προσκαλούνται να διακόψουν την απεργία τους αναμένοντας την εξέλιξη των νομοπαρασκευαστικών εργασιών που από πριν είχαν ξεκινήσει και με ταχύτητα προχωρούν». Και καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι «κάποια από τα αιτήματα των απεργών αντιστοιχούν σε από καιρό εξαγγελμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, ενώ άλλα θα εξεταστούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχετικών κωδίκων». Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί που παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας των κρατουμένων απεργών πείνας, καλούν τους αρμοδίους και τον υπουργό Δικαιοσύνης να λάβουν κάθε δυνατό μέτρο για να αποφευχθούν μόνιμες βλάβες στην υγεία τους ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών. Μεταξύ των απεργών πείνας είναι οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Νίκος Μαζιώτη, τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, κ.λπ., ενώ από τα βασικά αιτήματα των απεργών πείνας είναι η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και των αντιτρομοκρατικών νόμων, καθώς και η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ