Το… τάβλι με τον Θεό το ξέρετε;

Ο ηθοποιός που συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά αποκαλύπτει γιατί δεν θα μπορούσε να ήταν πολιτικός και εξηγεί γιατί τα εγγόνια του είναι… τετράποδα!

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες σταρ. Ο Κώστας Βουτσάς υπηρετεί ακούραστα την τέχνη του εδώ και 63 χρόνια και έχει μάθει, όπως λέει, να δίνει ζωή στα χρόνια του και όχι χρόνια στη ζωή του. Αυτή την εποχή κάνει γυρίσματα για το δεύτερο μέρος της ταινίας «Νήσος» και προβάρει τον ρόλο του στη «Λυσιστράτη». Με την εν λόγω παράσταση θα περιοδεύσει το καλοκαίρι στην περιφέρεια με τους συναδέλφους, αλλά πάνω απ’ όλα φίλους του Θύμιο Καρακατσάνη, Γιώργο Κωνσταντίνου, Βασίλη Τσιβιλίκα, Γιώργο Παρτσαλάκη και Βάσια Τριφύλλη. «Στο έργο του Αριστοφάνη οι γυναίκες κάνουν αποχή από το σεξ και τη συντροφικότητα για να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον πόλεμο. Ετσι κι εμείς τώρα κάνουμε αποχή απ’ όλα για σταματήσει η τρόικα να μας… πίνει το αίμα» αναφέρει ο ηθοποιός επισημαίνοντας πόσο διαχρονικός παραμένει ο αρχαίος συγγραφέας.

ΕΡ.: Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και ποιο το μεγαλύτερο ελάττωμα του μέσου Ελληνα;

ΑΠ.: Το προτέρημά του είναι η αντοχή και το ελάττωμά του ότι δεν σηκώνεται να κυνηγήσει αυτούς που μας κυβερνούν, να τους πάρει τα λεφτά που έκλεψαν και να τα βάλει στα ταμεία του κράτους.

ΕΡ.: Αν ήσασταν δήμαρχος ή βουλευτής για έναν μήνα ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

ΑΠ.: Δεν θα μπορούσα να είμαι πολιτικός ούτε για μια μέρα. Δεν έχω ανάγκη να κλέψω εξάλλου. Σ’ έναν μήνα όμως δεν προλαβαίνεις ν’ αλλάξεις αυτά τα χάλια. Από αιώνες μας κυβερνούν η ψήφος, η μίζα και το ρουσφέτι. Γι’ αυτό φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο.

ΕΡ.: Ποιο πρόσωπο της ελληνικής ιστορίας ή μυθολογίας θα θέλατε να είστε και γιατί;

ΑΠ.: Αυτό που είμαι, ο Κώστας Βουτσάς (γέλια)!

ΕΡ.: Πήγατε να ψηφίσετε στις τελευταίες εκλογές;

ΑΠ.: Πάντα πηγαίνω και κακώς είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό της αποχής. Πρέπει να ψηφίζουμε εναντίον αυτών που κυβερνούν. Οχι λευκά! Αυτά λειτουργούν υπέρ του δικομματισμού.

ΕΡ.: Ποια είναι η γνώμη σας για το ΔΝΤ και την τρόικα;

ΑΠ.: Τα κάνω πάνω μου (γέλια)!

ΕΡ.: Είστε υπέρ ή κατά της απαγόρευσης του καπνίσματος;

ΑΠ.: Δεν έχω καπνίσει ποτέ στη ζωή μου, αλλά δεν μπορώ και να το απαγορεύσω στον άλλον. Αν είναι ευγενής και πολιτισμένος μπαίνοντας σ’ έναν χώρο όπου κάποιοι δεν καπνίζουν, θα κάνει λιγότερα τσιγάρα. Σιχαίνομαι το πούρο όμως. Γι’ αυτό είμαι υπέρ της απαγόρευσης. Οι περισσότεροι που καπνίζουν πούρο είναι από ψώνιο καπνιστές!

ΕΡ.: Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που έχετε κάνει για τα λεφτά και τη δόξα;

ΑΠ.: Δεν έχω κάνει τέτοιες θυσίες. Το λέω αυτό έπειτα από 63 χρόνια δουλειάς. Ολα μου ήρθαν εύκολα. Ακόμη και τώρα που είμαι 80 χρονών συνεχίζω να δουλεύω. Πάντοτε έρχονταν εύκολα τα λεφτά στα χέρια μου. Κι αυτό χάρη στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, που μας ανέβασε πολύ τους ηθοποιούς. Ο βασικός μισθός ήταν τότε 1.400 δραχμές κι εγώ έπαιρνα μεροκάματο 6.000.

ΕΡ.: Ποια είδηση της φετινής χρονιάς παρακολουθήσατε με ενδιαφέρον και σε ποια κλείσατε την τηλεόραση;

ΑΠ.: Τον Στρος Καν στην εκπομπή του Λαζόπουλου. Δεν κλείνω την τηλεόραση, αλλά όταν εμφανίζονται οι πολιτικοί στα παράθυρα το χέρι μου παθαίνει αγκύλωση από τις μούντζες.

ΕΡ.: Ποια ομάδα υποστηρίζετε και πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε στο γήπεδο;

ΑΠ.: Πήγα μια φορά και κόντεψα να… πνιγώ γιατί έχω άσθμα. Εκτοτε δεν ξαναπήγα. Τα βλέπω πια από την τηλεόραση τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή μάλλον προτιμώ να παρακολουθώ ξένο ποδόσφαιρο. Δύο είναι οι ομάδες αγαπώ: Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Είμαι φίλαθλος, όχι οπαδός.

ΕΡ.: Ποια είναι η σχέση σας με τα ζώα; Φιλοξενείτε κάποιο κατοικίδιο;

ΑΠ.: Τα λατρεύω. Δεν φιλοξενώ όμως γιατί λείπω συχνά και θα ήταν αμαρτία για το ζώο. Εχουν οι κόρες μου σκυλάκια και μου τα φέρνουν καμιά φορά, τα κρατάω λίγες ημέρες κι όταν μετά τα παίρνουν πίσω αδειάζει το σπίτι. Είναι τα εγγόνια μου (γελάει)!

ΕΡ.: Το ταξίδι σε ποιο σημείο του πλανήτη αποτελεί για σας όνειρο ζωής;

ΑΠ.: Σαν την Ελλάδα άλλη χώρα δεν υπάρχει! Οταν ο Θεός μοίραζε τον κόσμο έδωσε στους Γάλλους τη Γαλλία, στους Αγγλους την Αγγλία και ούτω καθεξής. Τελειώνοντας εκεί που έτριβε τα χέρια του είδε κάποιους που είχαν ξεμείνει.

«Εμάς μας ξέχασες» του είπαν. «Ποιοι είστε εσείς;» ρωτάει. «Οι Ελληνες» του απαντούν. «Και πού ήσασταν;» ξαναρωτάει. «Παίζαμε τάβλι» απαντούν. «Τέλος πάντων, πάρτε την καλοκαιρινή μου έπαυλη εσείς» είπε ο Θεός και μας έδωσε την Ελλάδα. Εξακολουθούμε όμως να παίζουμε τάβλι!

ΕΡ.: Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στην τέχνη σας;

ΑΠ.: Το θέατρο. Είναι το λίκνο του ηθοποιού.

ΕΡ.: Ποια είναι η σχέση σας με το Διαδίκτυο;

ΑΠ.: Παίζω στη σειρά «Η νεράιδα και παλικάρι» στο mychannel.gr μαζί την κόρη μου Θεοδώρα. Εχει μάλιστα μεγάλη επισκεψιμότητα. Κάπως έτσι μπήκα κι εγώ στο Ιντερνετ, που είναι το μέλλον της δουλειάς μας.

ΕΡ.: Αν κερδίζατε το Τζόκερ πού θα ξοδεύατε πρώτα τα λεφτά σας;

ΑΠ.: Θα έδινα στα παιδιά μου το μεγαλύτερο μέρος και τα υπόλοιπα θα τα ξόδευα με τις γυναίκες μου!

ΕΡ.: Αν είχατε μηχανή του χρόνου σε ποια εποχή θα θέλατε να ζήσετε;

ΑΠ.: Σε όλες, αλλά ίσως λίγο περισσότερο στη δεκαετία του ’60, που έκανα και τις ταινίες μου.

Δέκα μικρά μυστικά

-Φοίτησε στο 26ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

-Οταν ήταν πιτσιρικάς πουλούσε τσιγάρα στον δρόμο για να βγάλει μεροκάματο.

-Στον στρατό τού έκαναν διαρκώς καψώνια.

-Τα αγαπημένα στέκια του είναι το Tops στο Κολωνάκι και το κλαμπ Villa Mercedes.

-Λατρεύει την ταινία «Ταξιτζής» και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ένας από τους αγαπημένους του ηθοποιούς.

-Η πιο ωραία γυναίκα του κινηματογράφου κατά τη γνώμη του είναι η Ούμα Θέρμαν.

-Προτιμά να τρώει ψάρι και το αγαπημένο του ποτό είναι το κόκκινο κρασί.

-Εχει παίξει σε βιντεοκλίπ των Onirama.

-Αποφεύγει να μετακινείται με τα πόδια, γιατί είναι τόσο μεγάλη η αγάπη του κόσμου που τον σταματά κάθε πέντε μέτρα, και καθυστερεί πάντα να φτάσει στον προορισμό του.

-Εχει δύο σπίτια στη Μύκονο, όπου πηγαίνει για διακοπές κάθε χρόνο.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}46{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα