Η δίαιτα με σπαγγέτι κάνει τέλειο κορμί

«Ξεχάστε τις δίαιτες τύπου Ατκινς» λένε οι επιστήμονες, «στην πραγματικότητα για να χάσετε κιλά πρέπει να τρώτε υδατάνθρακες». Εδώ και χρόνια οι άνθρωποι που προσπαθούσαν να κάνουν δίαιτα κατηγορούσαν τον εαυτό τους για κάθε μπουκιά ψωμιού ή μακαρονάδας που έβαζαν στο στόμα τους. Οπως υποστηρίζει όμως ένα νέο βιβλίο, το να «αμαρτάνει» κάποιος καταναλώνοντας υδατάνθρακες μπορεί τελικά να είναι το μυστικό για να χάσει κιλά.

Το βιβλίο που έχει τίτλο «Η δίαιτα των εραστών των υδατανθράκων» έχει γίνει ήδη μπεστ σέλερ στην Αμερική και ετοιμάζεται να κατακτήσει την Ευρώπη. Σε αυτό αναπτύσσεται η άποψη ότι το ψωμί, η μακαρονάδα, η πίτσα είναι τα κατάλληλα συστατικά για να αποκτήσει κανείς το τέλειο σώμα. Το ανθεκτικό άμυλο, το οποίο περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τροφές όπως οι μπανάνες, η βρώμη, το μαύρο ρύζι και οι πατάτες έχει τη δύναμη να καταστέλλει την πείνα, να ενισχύει τον μεταβολισμό, να φτιάχνει τη διάθεση, να μειώνει τα επίπεδα του στρες κι έτσι να επιταχύνει την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, τους επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κολοράντο, υπάρχουν αποδείξεις ότι συγκεκριμένες τροφές, πλούσιες σε υδατάνθρακες, μπορούν να «χαλιναγωγήσουν» την αίσθηση της πείνας. Στη μελέτη που πραγματοποίησαν οι ερευνητές, σε 4.451 εθελοντές, προέκυψε ότι οι πιο λεπτοί από αυτούς έτρωγαν περισσότερους υδατάνθρακες, ενώ οι πιο παχουλοί κατανάλωναν λιγότερους.

«Κάνοντας μία δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε πρωτεΐνες, μπορεί κάποιος να χάσει κιλά. Δεν κάνει όμως υγιεινή διατροφή και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση» ανέφερε η Ελίζαμπεθ Βαϊσελμπάουμ, από το βρετανικό Ιδρυμα Διατροφής, στην εφημερίδα «Daily Mail». Οπως υποστηρίζει η κ. Βαϊσελμπάουμ, μία διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες μπορεί να προσθέσει σε κάποιον κιλά μόνο όταν δεν είναι προσεχτικός με τις ποσότητες που καταναλώνει.

«Είμαι χαρούμενη που επιτέλους κάποιος υπερασπίζεται την κατανάλωση υδατανθράκων. Οι δίαιτες τύπου Ατκινς δίνουν αποτελέσματα. Μακροπρόθεσμα, όμως, το κόψιμό τους από τη διατροφή αναγκάζει τον μεταβολισμό να χρησιμοποιήσει μία διαφορετική διαδικασία, που μπορεί να είναι βλαβερή» δήλωσε η Αννα Ρέιμοντ από τη βρετανική Ενωση Διαιτολογίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα