Οντισιόν στη Θράκη για τουρκικό ριάλιτι!

«Είσαι το αστέρι μας». Με αυτόν τον τίτλο το νέο τάλεντ σόου του τουρκικού καναλιού TRT1 διοργανώνει οντισιόν σήμερα στην Κομοτηνή επιδιώκοντας συμμετοχές μέσα από τον χώρο της μουσουλμανικής μειονότητας της ελληνικής Θράκης. Η εκπομπή «Yildizim Sensin», όπως είναι ο τίτλος στα τουρκικά, είναι ένα αντίστοιχο πρόγραμμα με το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο» και ανοίγει τις πόρτες της σε όλους όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να τραγουδήσουν, έχουν χιούμορ, εμπιστεύονται τη φωνή τους και την υποκριτική τους ικανότητα.

Η οντισιόν είναι μόνο για σήμερα, κι εφόσον ολοκληρωθεί στο ξενοδοχείο θα παραμείνουν δύο άτομα της τουρκικής παραγωγής προκειμένου να κάνουν… το ξεσκαρτάρισμα. Το υπόλοιπο συνεργείο θα φύγει για τη Βοσνία, εν συνεχεία για το Αζερμπαϊτζάν, για να φτάσει μέχρι τη Ρουμανία προκειμένου να συνεχίσει την αναζήτηση ταλέντων. Ηδη η παραγωγή έχει επισκεφθεί τη Γερμανία και το Ιράκ. Η επιλογή, ωστόσο, της 19ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων για μας και εθνικής εορτής για τους Τούρκους (ημέρα της τουρκικής νεολαίας), δεν φαίνεται να είναι διόλου τυχαία. Ωστόσο το κανάλι έχει ξεκινήσει από τις αρχές Μαΐου περιοδεία σε πολλές πόλεις της Τουρκίας και δείχνει ή θέλει να δείχνει συμπτωματική τη συγκεκριμένη συγκυρία.

Ενδιαφέρον προκαλεί επίσης το γεγονός ότι το κανάλι πίσω από αυτή την πολυδάπανη παραγωγή με τα τόσα ταξίδια (!) δεν είναι ιδιωτικό. Το TRT1 είναι το πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης της γειτονικής χώρας. Η οντισιόν, σε ελληνικό έδαφος, πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Φιλία» και οι συμμετέχοντες δεν κρίνεται απαραίτητο να είναι Τούρκοι. «Η οντισιόν είναι για όλον τον κόσμο» μας ενημερώνει η κ. Ελενα Φιλίππου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, η οποία έχει αναλάβει να «φιλοξενήσει» στην αίθουσα εκδηλώσεων τα γυρίσματα του τάλεντ σόου.

«Η αίθουσα είναι 350 ατόμων και ήδη εδώ και μέρες αρκετός κόσμος μάς έχει τηλεφωνήσει προκειμένου να ενημερωθεί για την ημέρα και ώρα που θα πρέπει να βρίσκεται στον χώρο μας ώστε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό». Οι μετέχοντες στο «Είσαι το αστέρι μας» θα δείξουν τις ικανότητές τους στην τουρκική μουσική, ποπ ή παραδοσιακή, αλλά και σε τραγούδια αραβικού τύπου.

Στην 13 επεισοδίων εκπομπή έχουν θέση και οι περφόρμερ, αφού θα αξιολογηθούν επίσης και οι ικανότητες μιμητικής και κωμωδίας. Στα live τους διαγωνιζομένους θα συνοδεύει ορχήστρα 40 ατόμων υπό τη διεύθυνση του Μετίν Οζουλκού. Πρώτος θα βγει αυτός που θα μαζέψει τους περισσότερους πόντους από το κοινό κατά τη διάρκεια των εκπομπών. Ετσι θα αναδειχτεί το νέο αστέρι της Τουρκίας.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα