Ο «εξοχότατος» πλήρωσε ακριβά την μπλόφα του

Ως ένας από τους γνωστότερους παίκτες πόκερ στον κόσμο και μέλος μιας εκ των γνωστών εφοπλιστικών οικογενειών του Λονδίνου, ο Αχιλλέας Καλλάκης πίστευε ότι θα μπορούσε να ξεγελάσει και τις τράπεζες προκειμένου να χτίσει μια αυτοκρατορία στον τομέα των ακινήτων. Αυτές τις ημέρες, ο 43χρονος, που είναι γνωστός στα διεθνή σαλόνια του πόκερ ως «The Don», βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριά ποινή σε δικαστήριο του Λονδίνου. Ο «εξοχότατος», όπως ήθελε να τον αποκαλούν, γιατί (όπως έλεγε) είναι πρέσβης του Σαν Μαρίνο, κατηγορείται για παραχάραξη εγγράφων, προκειμένου η εταιρία ακινήτων που είχε ιδρύσει να λάβει δάνεια 750.000.000 λιρών από την Allied Irish Bank. Συνολικά, μαζί με τον συνεταίρο του Alexander Williams, αντιμετωπίζει 21 κατηγορίες που ξεκινούν από την απάτη και φτάνουν μέχρι το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Αχιλλέας Καλλάκης φερόταν να μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Μονακό και Λονδίνου, ενώ τα καλοκαίρια ήταν θαμώνας της Μυκόνου στην οποία είχε αγοράσει και βίλα. Τώρα κατηγορείται ότι, μεταξύ άλλων, είχε πάρει παράτυπα δάνειο 26.000.000 ευρώ από την Bank of Scotland (τώρα μέλος του Lloyds Banking Group), προκειμένου να μετατρέψει ένα φέρι σε γιοτ! Η τράπεζα ζημιώθηκε με 5.000.000. Η ζημιά της Allied Irish, που έδωσε τα δάνεια των 750.000.000 λιρών για αγορά 16 ακινήτων από τον Αχ. Καλλάκη και τον συνεταίρο του, είναι κατά το κατηγορητήριο 56.000.000 λίρες.

Κατά τη διάρκεια της δίκης προκύπτουν πικάντικα στοιχεία για τη δράση του Αχ. Καλλάκη, ο οποίος υποστήριζε ότι η εταιρία ακινήτων του έχει περιουσία άνω του 1 δισ. δολαρίων. Η Atlas Management Corporation, όπως ονομαζόταν, λειτουργούσε όμως από ένα ισόγειο διαμέρισμα με «δυόμισι υπολογιστές». Οπως κατέθεσε ο λογιστής της εταιρίας, οι «δυόμισι υπολογιστές» δεν ήταν καν συνδεδεμένοι. Οι δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι ο Καλλάκης χρησιμοποίησε τα δάνεια για να χρηματοδοτήσει τη μεγάλη ζωή που έκανε τα τελευταία χρόνια. Είχε φτάσει, μάλιστα, μέχρι του σημείου να ενδιαφερθεί για την εξαγορά της ομάδας Honda της Formula 1!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα