Θράσος και υποκρισία!

Απ’ άκρη σ’ άκρη Ελληνες πολίτες είπαν χθες σε όλη τη χώρα το νέο «όχι» στη διάρκεια των παρελάσεων, ορισμένες εκ των οποίων συνοδεύτηκαν και από πρωτοφανή γεγονότα.

Η κοινωνική οργή στράφηκε κατά της κυβέρνησης αλλά και του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος, αν και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εγκατέλειψε κατά τρόπο απαράδεκτο τη θέση του και τράπηκε σε φυγή. Ο Γ. Παπανδρέου, σπάζοντας κάθε ρεκόρ θράσους, μίλησε για «απόπειρα εκτροπής από τους δημοκρατικούς θεσμούς», την ώρα που ο ίδιος έχει καταλύσει τα πάντα. Λάδι στη φωτιά έριξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος, την ώρα που τιναζόταν στον αέρα η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, απευθύνθηκε στον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. λέγοντάς του ότι με όσα συμβαίνουν η χώρα γίνεται διεθνώς ρεζίλι. Δηλωτική του κυβερνητικού θράσους και της υποκρισίας είναι και η χθεσινή δήλωση του κ. Παπανδρέου, με αφορμή την εθνική επέτειο, ότι «πήραμε την απόφαση να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις, λέγοντας ένα μεγάλο “όχι” στις εξαρτήσεις».

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Μπεγλίτης, που δήθεν… αγωνιά για την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ξεχνούν όμως ότι αυτοί παρέδωσαν τη χώρα σιδηροδέσμια στην «κυβέρνηση» Ράιχενμπαχ, στην τρόικα και στους δανειστές. Υποθήκευσαν το μέλλον της τουλάχιστον έως το 2020! Και τα λένε αυτά ένας πρωθυπουργός, μια κυβέρνηση και ένα κόμμα που είχαν κάνει χόμπι τους τη δυσφήμηση της Ελλάδας.

Λες και δεν ήταν ο κ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του εκείνοι που έλεγαν στους ηγέτες των άλλων χωρών ότι η Ελλάδα είναι σαν τον Τιτανικό, ότι κυβερνούν την πιο διεφθαρμένη χώρα και ότι αυτό που κυριαρχεί στον τόπο είναι οι μίζες και τα ρουσφέτια.

Χθες οι υπουργοί, μη συνειδητοποιώντας πού έχουν οδηγήσει τον τόπο, έβγαιναν μάλιστα στα τηλεοπτικά παράθυρα επιβεβαιώνοντας ότι ούτε και τώρα που το ποτάμι της οργής έχει ξεχυθεί έχουν καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει. Χαρακτήριζαν τα επεισόδια μεμονωμένα και κατευθυνόμενα, ενώ έχυναν κροκοδείλια δάκρυα ισχυριζόμενοι ότι τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας διεθνώς. Δεν κατάλαβαν τίποτε ούτε από τις αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών, που την ίδια ώρα που έδιωχναν πολιτικούς από τις εξέδρες των επισήμων «αγκάλιαζαν» εκπροσώπους της Εκκλησίας αλλά και τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και τους εφέδρους που έκαναν παρέλαση και καταχειροκροτήθηκαν.

Οσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι πολίτες επέτρεψαν την παρέλαση μόλις αποχώρησαν κακήν-κακώς οι πολιτικοί, καταχειροκροτώντας τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που παρήλασαν, στο Ηράκλειο με την παρέλαση να γίνεται μόνο ενώπιον του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και των στρατιωτικών αρχών, στην υποδοχή που είχε ο μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου Σεραφείμ από πολίτες που του φώναζαν «δεσπότη, ξύπνα τους», την ώρα που ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και άλλοι πολιτικοί έφευγαν με συνοδεία ΜΑΤ, δείχνουν ότι οι πολίτες ξέρουν καλά ποιοι ευθύνονται για το ότι η χώρα αναβιώνει μια νέου τύπου «κατοχή».

Ο κ. Παπανδρέου και οι πρόθυμοι σύμμαχοί του δεν πήραν, φαίνεται, καν… μυρωδιά την αντίδραση ενός ολόκληρου λαού που ξεσηκώθηκε και μια ιστορική ημέρα έκανε ό,τι όφειλε να κάνει η κυβέρνηση της εθνικής ταπείνωσης και ντροπής.

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα