Συρτάκι στο Μέγαρο με το ζωντανό καρτούν

Τα χάρτινα κοστούμια που χρησιμοποιεί για το σόου του «φεύγουν» από πάνω του σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το ίδιο και οι χάρτινες περούκες που φτιάχνονται από τα χεράκια του. Από τις γεμάτες σαρκασμό μιμήσεις του δεν έχουν γλιτώσει η βασίλισσα της Αγγλίας, ο Ποντίφικας, ούτε καν ο Ελληνας τσολιάς, τον οποίο βάζει να χορεύει επί σκηνής συρτάκι! Ο Βενετός Ενιο Μαρκέτο, που για περίπου 24 χρόνια κάνει καριέρα με τον χαρακτηρισμό… ζωντανό καρτούν, έχει την ειδικότητα να απεκδύεται ρόλους και προσωπεία με ταχυδακτυλουργική ταχύτητα αλλά και σκωπτικό χιούμορ.

Για τις νέες εμφανίσεις του επί ελληνικού εδάφους (10 έως 13 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών) ο Ενιο Μαρκέτο έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, με νέες αφίξεις ηρώων (όπως η Μαρία Κάλλας), αλλά και πολλές εκπλήξεις! Οσο για το ποιον ήρωα-χαρακτήρα του αφιερώνει στους Ελληνες της οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου; «Την Αφροδίτη της Μήλου», διότι, όπως λέει χαρακτηριστικά και ο ίδιος, «δεν έχει χέρια για να κλέψει από κανέναν!»

Από το 1987, οπότε και ξεκίνησε το κωμικό του σόου, ο Ενιο έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πλούσιο ρεπερτόριο συνολικά 350 χαρακτήρων, από τους οποίους όμως οι 60 «πρωταγωνιστούν» κάθε φορά στις παραστάσεις του.

Τις σόλο εμφανίσεις του επί σκηνής τις πλαισιώνει μόνο η μουσική υπόκρουση, ενώ εκείνος, φορώντας τα περίτεχνα χάρτινα κοστούμια του, μεταμορφώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη σε 60 προσωπικότητες σε ισάριθμα λεπτά. Ελβις Πρίσλεϊ, Σελίν Ντιόν, Μέριλιν Μονρόε, Φρέντι Μέρκιουρι, Κάιλι Μινόγκ, Μπόι Τζορτζ, Μόνα Λίζα, Μαντόνα, Φρανκ Σινάτρα, αλλά και δεκάδες ακόμη ήρωες ζωντανεύουν στο βραβευμένο one man show του, το οποίο για δεύτερη φορά θα απολαύσει το αθηναϊκό κοινό. «Από την τελευταία φορά που ήρθα στην Αθήνα έχω προσθέσει αρκετούς χαρακτήρες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Μπόνο, ο Δαλάι Λάμα, η Μαίρη Πόπινς, η Μπιγιονσέ. Δεν αποκαλύπτω άλλα για να υπάρχει και το στοιχείο της έκπληξης» δήλωσε στη «δημοκρατία» ο διάσημος κωμικός.

Αν και τα κοστούμια είναι για εκείνον το σημαντικότερο επαγγελματικό του εργαλείο, ομολογεί ότι έχουν υπάρξει φορές -ελάχιστες όμως- που κομμάτια από τις χάρτινες φορεσιές του έχουν χαθεί! «Χρησιμοποιώ για τα σόου μου περισσότερα από 300 κομμάτια χαρτιού, οπότε είναι φυσικό κάποιο από αυτά να χαθεί! Τι κάνω τότε; Προσπαθώ να βρω το συγκεκριμένο είδος χαρτιού που απαιτείται προκειμένου να αντικαταστήσω και πάλι το χαμένο κομμάτι» τονίζει ο Ενιο.

Στα σχέδιά μου και η Μελίνα

Παρόλο που το κοινό σε κάθε πόλη αντιδρά διαφορετικά στην παρουσίαση των χαρακτήρων, ο αγαπημένος περφόρμερ παραδέχεται ότι οι αγαπημένοι του κοινού παγκοσμίως είναι η πληθωρική Ντόλι Πάρτον, η εκκεντρική Lady Gaga, αλλά και η Καναδή ερμηνεύτρια Σελίν Ντιόν.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές μεταξύ των θεατών του έχουν βρεθεί κάποιοι από εκείνους που σατιρίζει! «Η Λίζα Μινέλι αλλά και ο Ελτον Τζον είδαν το σόου μου και γέλασαν πολύ, δεν παρεξηγήθηκαν! Ηταν τέλειο που τους γνώρισα» εξομολογείται ο Ενιο.

Οσο για το ποια ελληνική προσωπικότητα θα ήθελε να προσθέσει στο πρόγραμμά του το προσεχές διάστημα; «Τη Μελίνα Μερκούρη, αλλά όχι τώρα, γιατί την περίοδο αυτή τρέχω και δεν προλαβαίνω. Την επόμενη φορά που θα έρθω στην Ελλάδα!»

Info: Οι παραστάσεις του Ενιο θα δοθούν στις 10, 11, 12 και 13 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα). Οι τιμές εισιτηρίων κυμαίνονται από 20 (φοιτητικό) έως και 40 ευρώ.

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα