«Ο ρυθμός θα δώσει τη νίκη»

Με πίστη και αποφασιστικότητα για το θετικό αποτέλεσμα, που θα τον κρατήσει ζωντανό στο κόλπο της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (21.45, Mega) στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ την Ντόρτμουντ.

Οι «ερυθρόλευκοι», που γνώρισαν χθες την αποθέωση κατά την άφιξή τους στη Γερμανία, στο πλευρό τους θα έχουν τη συμπαράσταση περίπου 4.000 φιλάθλων τους, ενώ στο γήπεδο θα βρεθεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου, έδωσε σύνθημα νίκης, ωστόσο επεσήμανε: «Η Μπορούσια ανεβάζει ψηλά τον ρυθμό της και εμείς θα πρέπει να ανταποκριθούμε. Η ομάδα που θα επιβάλει τον ρυθμό της θα πάρει τη νίκη και εμείς θέλουμε πολύ αυτή τη νίκη… Θα προσπαθήσουμε να αντέξουμε, αλλά και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ. Πρόθεσή μας είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε».

Επίσης, ο Βάσκος τεχνικός αναφέρθηκε και στον Φράνκο Κοστάντσο, που δεν εμπνέει σιγουριά κάτω από το γκολπόστ, τονίζοντας: «Γνωρίζω ότι όταν έχουμε άσχημα αποτελέσματα, ψάχνουμε να βρούμε ποιος φταίει. Ο Κοστάντσο είναι ένας παίκτης όπως όλοι. Θα κρίνω αν χρειάζεται να τον αλλάξω. Σημασία έχει αύριο (σ.σ.: σήμερα) να παίξουν οι καλύτεροι».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό ματς, όμως δεν θέλω να το χαρακτηρίσω ως τελικό. Είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά η ομάδα είναι προετοιμασμένη κατάλληλα να παίξει το ποδόσφαιρο που μπορεί και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλουμε όλοι μας. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Μπορώ να πω από την πλευρά τη δική μου ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε χαρούμενους όχι μόνο τους φίλαθλους που θα είναι εδώ, αλλά όλο τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού στο τέλος της βραδιάς. Περνάμε δύσκολα ως χώρα. Ως Ολυμπιακός εκπροσωπούμε τη χώρα και θέλουμε να δώσουμε χαρά σε όλους τους Ελληνες».

Αγωνιστικά, ο Βαλβέρδε πονοκεφαλιάζει ευχάριστα για τον παρτενέρ του Πάμπλο Ορμπάιθ στη μεσαία γραμμή, όπου Μοντεστό, Φέισα και Μακούν διεκδικούν μια θέση. Επίσης, Μανιάτης και Τοροσίδης «μάχονται» για το ποιος θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας.

Οσον αφορά το αντίπαλο στρατόπεδο, ο Μπέντερ αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ο Μάριο Γκέτσε είναι αμφίβολος. Ο Γιούργκεν Κλοπ, στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πια σε καλύτερη κατάσταση. Πρέπει να κερδίσουμε, καθώς παίζουμε στην έδρα μας… Θα πρέπει να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από το πάθος του Ολυμπιακού και τους παίκτες του. Θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το κάθε λάθος που μπορεί να κάνουμε. Είναι μία πάρα πολύ έμπειρη ομάδα. Εμείς περιμένουμε έναν ισχυρό Ολυμπιακό. Παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι θα κερδίσουμε».

Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Ρώσος Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ.

* Τη νίκη με 3-0 σετ επί του ΠΑΟΚ πήρε χθες στο κλειστό του Ρέντη ο Ολυμπιακός, στο ματς που έριξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ Ανδρών.

Χάρης Δάντσης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα