Οι φοβίες του Παπουτσή λίγο πριν από τα… πέναλτι!

Με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις να ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» στο έβδομο όροφο του αστυνομικού μεγάρου στη λεωφόρο Κατεχάκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου, που στο τέλος της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η… πρώτη προεκλογική εμφάνιση του Χρήστου Παπουτσή!

Η ώρα ήταν περίπου 14.00 χθες, όταν μία από τις συνεργάτιδες του κ. Παπουτσή -και ενώ η συνέντευξη βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη- σηκώνει το κινητό τηλέφωνό της που χτυπά, και δείχνει να τα χάνει από ό,τι ακούει.

Κλείνει το τηλέφωνο και γράφει γρήγορα μερικές λέξεις σε ένα χαρτί, το οποίο δίνει στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Λευτέρη Οικονόμου. Εκείνος το διαβάζει βιαστικά και το προωθεί αμέσως στον κ. Παπουτσή που κάθεται δίπλα του. Οσοι δημοσιογράφοι παρατηρούν τη σκηνή θεωρούν ότι κάποιο σοβαρό ζήτημα -αστυνομικής φύσης- προέκυψε.

Ο κ. Παπουτσής παίρνει στα χέρια του το χαρτί, ρίχνει μια ματιά και βάζει τα γυαλιά του προκειμένου να το διαβάσει καλύτερα. Προς στιγμήν χάνει τα λόγια του, αλλά γρήγορα επανέρχεται. Επειτα από λίγα λεπτά η είδηση για την ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μιλένας Αποστολάκη μετατρέπει μια αστυνομικής φύσης συνέντευξη Τύπου σε αμιγώς πολιτική!

«Οι επιλογές του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι επιλογές του προσκηνίου. Το παρασκήνιο είναι έργο άλλων. Μάλλον κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι είμαστε κολλημένοι στην κυβέρνηση. Ιδού η Ρόδος, ιδού και η ευκαιρία για όσους αμφισβητούν τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης με την ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή το βράδυ» ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Παπουτσή, ενώ ο υφυπουργός Μανώλης Οθωνας, αφού πρώτα μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε σε δημοσιογράφο (που λίγο πριν είχε προτείνει στον κ. Παπουτσή μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας για να αφουγκραστεί την κοινωνία) «να βιαστεί γιατί σε δύο εβδομάδες δεν θα μπορεί να κάνει αυτή τη βόλτα», στη συνέχεια πρόσθεσε με νόημα: «Το σύστημα… παίζει τα ρέστα του»!

Νωρίτερα, πριν από τις πολιτικές εξελίξεις που ανέτρεψαν τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στην επικείμενη επέτειο του Πολυτεχνείου, την πρώτη που πλέον δεν θα ισχύει το άσυλο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. «Ανησυχώ» είπε ο υπουργός. «Εχω έναν φόβο ότι το τριήμερο του Πολυτεχνείου κάποιοι θα προσπαθήσουν να… προσδώσουν έναν νέο νόημα στην επέτειο της εξέγερσης, όπως είχε πει για την 28η Οκτωβρίου ο Μανώλης Γλέζος προσπαθώντας να ερμηνεύσει όσα έγιναν στις παρελάσεις». Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως σημείωσε, τον πρώτο λόγο για επέμβαση της Αστυνομίας σε περίπτωση επεισοδίων την έχει ο εισαγγελέας.

Ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε και στο θέμα της καλπάζουσας εγκληματικότητας της Αθήνας, πρόβλημα που φαίνεται ότι, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε (τώρα;), είναι οξυμένο, γι’ αυτό, όπως ανακοίνωσε, όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των 1.200 νέων ειδικών φρουρών, όλοι τους θα διατεθούν στην πρωτεύουσα.

Νίκος Δεμισιώτης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα