Το κλουβί με τις τρελές

Εχουμε δει κι αν έχουμε δει τηλεοπτικά σκουπίδια. Το «Fab 5» όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!

Στον βωμό μιας ψευτοανακαίνισης σπιτιού, ενός κουρέματος και μερικών ενέσεων υαλουρονικού οξέως, «θυσιάστηκε» μία ολόκληρη οικογένεια από το Ζεφύρι, με τους πέντε «παραληρηματικούς» παρουσιαστές να ξεφεύγουν πλήρως από τα όρια, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια, την αισθητική, κάθε κανόνα ηθικής και δεοντολογίας. Το τηλεοπτικό προϊόν που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης στην prime time ζώνη του ΑΝΤ1 (με τους δέκτες προσβάσιμους ακόμη και στα μικρά παιδιά) έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το προφίλ ενός κατά τα άλλα οικογενειακού καναλιού όπως είναι το κανάλι του Αμαρουσίου.

Ηλίας Ψινάκης, Τρύφωνας Σαμαράς, Λάκης Γαβαλάς, Γιώργος Μέρλος και Παναγιώτης Φασούλης ανέλαβαν να μεταφέρουν την ελληνική εκδοχή του αγγλικού ριάλιτι «Queer eye for a straight guy» όπου πέντε gay άντρες αλλάζουν την εικόνα ενός ατημέλητου παίκτη. Το κανάλι διαβεβαίωνε ότι το πρότζεκτ θα προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα χωρίς ακρότητες. Αντ’ αυτού είδαμε πέντε κυρίους, φουλ μακιγιαρισμένους, που ο ένας «ξεφώνιζε» τον άλλο με θηλυκούς χαρακτηρισμούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου ακούγονταν σεξουαλικά υπονοούμενα όπως «Πού θα το βάλεις αυτό;», «Θέλεις να σου απαντήσω;», «Ρίξε, μωρή, το τεκνό στο κρεβάτι», «Γιατρέ, από το ρουθούνι δεν μπορεί να μπει (μπότοξ), μια και υπάρχει τρύπα έτοιμη;», «Εάν ένας από τους συγγενείς μάς πει να πάμε να απαυτωθούμε, που έχουμε και καιρό, το αφήνουμε;».

Το ριάλιτι με λονδρέζικο αέρα σνόμπαρε ακόμη και την περιοχή του παίκτη, αποκαλώντας χλευαστικά το Ζεφύρι… «Ζαφύρι». Οι βγαλμένοι από το «κλουβί με τις τρελές» παρουσιαστές χρησιμοποιούσαν GPS για να κινηθούν στις… λαϊκές γειτονιές, έχοντας το στιλ «ήρθαμε από το Κολωνάκι να σε κάνουμε άνθρωπο».

Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση, όμως, είναι πώς ένας σταθμός όπως ο ΑΝΤ1, του οποίου το πρόγραμμα επιλεγόταν πάντοτε με επιμέλεια από τον Μίνωα Κυριακού, επέτρεψε την προβολή αυτού του χείριστου είδους ριάλιτι. Πώς ο αντιπρόεδρος του σταθμού Θοδωρής Κυριακού άφησε να βγει στον τηλεοπτικό αέρα ένα πρότζεκτ, το οποίο προσβάλει τον τηλεθεατή αλλά και το ίδιο το κανάλι με τον χειρότερο τρόπο. Το πιο πιθανό είναι κανένας από τους δύο να μην έχει δει ολόκληρο το επεισόδιο. Hδη οι αντιδράσεις των τηλεθεατών είναι αρνητικότατες και το μόνο που μένει είναι οι υπεύθυνοι του σταθμού να αφουγκραστούν την κοινή γνώμη και να δώσουν εγκαίρως ένα τέλος.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα