Ανοιξε τα φτερά για την κορυφή

Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποίησε χθες ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 3-1 της Σάμροκ Ρόβερς στην Ιρλανδία.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», με εξαιρετική εμφάνιση και κορυφαίο τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, πήρε τους τρεις βαθμούς και με συνδυασμό τη νίκη της Ρούμπιν Καζάν επί της Τότεναμ με 1-0 «πέταξε» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον, οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν τους 8 βαθμούς και θα αναζητήσουν στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια με Τότεναμ (εκτός) και Ρούμπιν Καζάν (εντός), που έχουν από 7 βαθμούς, μία νίκη ή δύο ισοπαλίες, έτσι ώστε να σφραγίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο της πρόκρισης.

Στο πρώτο ημίχρονο το σύνολο του Λάζλο Μπόλονι ήταν καταιγιστικό. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, είχε δοκάρι στο 6ο λεπτό με τον Βιεϊρίνια και ένα λεπτό αργότερα (7′) με τον Σαλπιγγίδη πήρε προβάδισμα στο σκορ. Το γκολ έδωσε κι άλλη ώθηση στους φιλοξενουμένους, είχαν την κατοχή της μπάλας και με πολύ καλή ανάπτυξη έφταναν εύκολα στα αντίπαλα καρέ. Η πίεση αυτή απέφερε καρπούς στο 36ο λεπτό, όταν ο Φωτάκης σκόραρε έπειτα από ασίστ του Σαλπιγγίδη. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τους Ιρλανδούς, ο Σαλπιγγίδης, στην επόμενη ακριβώς φάση (38′), τριπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του και ταυτόχρονα έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, με 11 γκολ στα ευρωπαϊκά κύπελλα, και ο κορυφαίος Ελληνας σκόρερ όλων των εποχών στις διεθνείς διοργανώσεις, στέλνοντας 27 φορές την μπάλα στο πλεκτό.

Οσον αφορά την επανάληψη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ. Βγήκαν στην επίθεση και με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ντένεχι μείωσαν σε 3-1 στο 51ο λεπτό. Στη συνέχεια, οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν και πήραν ξανά τα ηνία του παιχνιδιού. Στο 69′, ο Βιεϊρίνια είχε οριζόντιο δοκάρι, ενώ έχασαν κι άλλες ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι, στις καθυστερήσεις του αγώνα, πήγαν να κάνουν το 3-2, όμως ο Τσιρίλο έσωσε πάνω στη γραμμή.

«Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Ηρθαμε για να κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ηταν μία ωραία νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν εντελώς δικό μας, με πολύ καλή κατοχή της μπάλας, με πολλές επιθετικές ενέργειες, με πολλές ξεκάθαρες ευκαιρίες και με τρία γκολ. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερό μας ημίχρονο στους πέντε μήνες που είμαι εδώ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λάζλο Μπόλονι στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Μάικλ Ο’ Νιλ, που είχε λεκτική αντιπαράθεση με Ελληνες δημοσιογράφους καθώς δεν υπήρξε μετάφραση στις δηλώσεις του, υποστήριξε ότι «με την ταχύτητά τους οι παίκτες του ΠΑΟΚ κατάφεραν να μας αιφνιδιάσουν».

Συνθέσεις:

Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο’ Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σιβς, Μάρεϊ, Ο’ Ντόνελ, Τέρνερ (46′ Κίλνταφ), Ντένεχι, Μακ Κόρμακ (70′ Ράις), Μακ Κέιμπ (46′ Τουίγκ), Σέπαρντ.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Αρίας, Λάζαρ, Φωτάκης (65′ Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (88′ Αποστολόπουλος), Σαλπιγγίδης (90′ Παπάζογλου).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα