Ο ρεπόρτερ Τεντέν έτοιμος για δράση!

Πριν καλά καλά μπει στις αίθουσες ο πρώτος καρτουνοποιημένος -και τρισδιάστατος- Τεντέν, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αποφασίστηκε στο Χόλιγουντ και σίκουελ. Αυτό ίσως είναι ενδεικτικό της επιτυχίας που αναμένεται να φέρει η ταινία στα ταμεία. Παράλληλα, από αυτήν την Πέμπτη, ο Τζέραλντ Μπάτλερ προσπαθεί να σώσει παιδάκια της Αφρικής που έχουν στρατολογηθεί από μία οργάνωση στο «Φύλακας αγγέλων», η Τίλντα Σουίλντον είναι μία πολύπαθη μάνα στο «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν» και ο Ανταμ Σάντλερ με την παρέα του ετοιμάζονται να κλέψουν έναν ουρανοξύστη!

Οι περιπέτειες του Τεντέν: Το μυστικό του μονόκερου

Ο Τεντέν, ένας ριψοκίνδυνος νεαρός δημοσιογράφος που διψά για περιπέτεια, θα βρεθεί στο στόχαστρο του μυστηριώδους συλλέκτη Ιβάν Ιβάνοβιτς Σακχαρίν, όταν από καθαρή σύμπτωση θα πέσει στα χέρια του μια ρέπλικα του «Μονόκερου», ενός φημισμένου ιστιοφόρου του 17ου αιώνα. Στα σπλάχνα της κρύβεται μια περγαμηνή, που αποτελεί το πρώτο από τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του ανεκτίμητου θησαυρού του Κόκκινου Ράκαμ, ενός θρυλικού κουρσάρου που σκόρπιζε τον τρόμο. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο διαβολικός Σακχαρίν, ο οποίος θα επιχειρήσει να βγάλει από τη μέση τον Τεντέν, γεγονός που θα οδηγήσει τον τελευταίο σε μια ανεπανάληπτη όσο και ριψοκίνδυνη περιπλάνηση στα πέρατα του κόσμου, με μοναδική συντροφιά του τον θαλασσοδαρμένο φίλο του Καπετάνιο Χάντοκ και τον πιστό του σκύλο Μιλού, ένα πανέξυπνο λευκό φοξ τεριέ. Του Στίβεν Σπίλμπεργκ, με τις φωνές των Σάιμον Πεγκ, Ντάνιελ Κρεγκ, Τζέιμι Μπελ (οι οποίοι μεταμφιέζονται κιόλας ψηφιακά).

Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν

Η Εύα βάζει στην άκρη την καριέρα της για να φροντίσει τον νεογέννητο Κέβιν. Η σχέση μητέρας και γιου είναι ιδιαίτερα δύσκολη από τα πρώτα χρόνια ζωής του. Στην ηλικία των 15, ο Κέβιν κάνει κάτι παράτολμο κι ασυγχώρητο. Η Εύα παλεύει με τον θρήνο και το αίσθημα ευθύνης που την πνίγει. Αναρωτιέται αν τον αγάπησε ποτέ. Σε ποιον βαθμό ευθύνεται εκείνη για τις πράξεις του;

Της Λιν Ράμσεϊ, με τους Τίλντα Σουίντον, Τζον Σ. Ράιλι, Εζρα Μίλερ.

Πως να κλέψετε έναν ουρανοξύστη

Μία συμμορία της συμφοράς σχεδιάζει να ληστέψει τον δισεκατομμυριούχο ένοικο του πολυτελούς ουρανοξύστη όπου εργαζόταν, καθώς πρόκειται για έναν μεγαλοαπατεώνα που τους «έγδυσε», κλέβοντάς τους τα λεφτά των αποζημιώσεών τους. Με άλλα λόγια, αυτό που θέλουν είναι να τον εκδικηθούν και να πάρουν το αίμα τους (βλέπε λεφτά) πίσω. Ελα όμως που είναι πρωτάρηδες στο «έγκλημα» και πολύ γρήγορα από επίδοξοι θύτες κινδυνεύουν να γίνουν άδοξα θύματα… Πάλι καλά που στο πλευρό τους υπάρχει και ο σεσημασμένα «περπατημένος» Εντι Μέρφι… Του Μπρετ Ράτνερ, με τους Μπεν Στίλερ, Εντι Μέρφι, Μάθιου Μπρόντερικ, Τία Λεόνι, Κέισι Αφλεκ, Αλαν Αλντα, Μάικλ Πένια.

Φύλακας αγγέλων

Ο Σαμ είναι πρώην μέλος μια συμμορίας μοτοσικλετιστών. Η ζωή του χαρακτηρίζεται από εγκληματικές πράξεις και καταχρήσεις. Κάποτε αποφασίζει να αφήσει όλα αυτά πίσω του και να ταξιδέψει στην Αφρική, ως εθελοντής στην αναδόμηση σπιτιών τα οποία καταστράφηκαν από τον εμφύλιο πόλεμο. Εκεί σοκάρεται από τη φρίκη που αντικρίζει στα μάτια των ντόπιων – και ειδικά των παιδιών. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των πιο έμπειρων εθελοντών, επιχειρεί να χτίσει ένα ορφανοτροφείο σε εχθρικό έδαφος, σε περιοχή που ελέγχεται από την LRA (Lordʼs Resistance Army – Αντιστασιακός Στρατός του Κυρίου), μια οργάνωση που εξαναγκάζει παιδιά, προτού ακόμα μπουν στην εφηβεία, να γίνουν στρατιώτες. Του Μαρκ Φόρστερ, με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Μισέλ Μόναγκαν, Μάικλ Σάνον, Μαντλίν Καρόλ.

The Black Power Mixtape 1967-1975

Το Black Power Mixtape 1967-1975 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ντοκιμαντέρ που συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν, χρησιμοποιώντας το οπτικό υλικό ως mixtape για τη συλλογή των στοιχείων του κινήματος Black Power τη δεκαετία 1960-1970. Ολο το ντοκιμαντέρ κινείται βάσει των μαρτυριών και των συνεντεύξεων ακτιβιστών της εποχής. Του Γκόραν Ολσον, με τους Χάρι Μπελαφόντε, Ερικα Μπαντού, Κάθλιν Κίβερ, Αντζελα Ντέιβις.

Η ανταρσία της κόκκινης Μαρίας

Σε μια πόλη με heavy metal μουσική και τη φωνή της Μαρίας Κάλλας να στοιχειώνει τους ήρωες, ένας ηλικιωμένος άντρας, πρώην τρομοκράτης, που ντύνεται γυναίκα, «η κόκκινη Μαρία», ζει χωρίς νόμους και κρύβεται στο περιθώριο, χορεύοντας στα cafe παλιούς, ξεπερασμένους χορούς, για τους θαμώνες, που του δίνουν λεφτά. Στον δρόμο συναντά ένα νεαρό αγόρι που μένει εκεί σαν χαμίνι, ετοιμοθάνατο. Του Κώστα Ζάπα, με τους Αντώνη Παπαδόπουλο, Χ. Βερνίκο.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα