Ο νέος συνεργάτης των παρουσιαστών

Και η τεχνολογία έπλασε… το twitter. Αφού μπήκε στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης και η Ελένη Μενεγάκη, καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Γιατί όλη η τηλεόραση «τουιτάρει» και διαφημίζεται και μάλιστα εντελώς… δωρεάν. Την ώρα που όλη η νεολαία, δηλαδή το δυναμικό κοινό που ενδιαφέρει τα κανάλια, ξημεροβραδιάζεται στο Διαδίκτυο, οι άνθρωποι της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας βρίσκουν ευκαιρία να πασάρουν το προϊόν τους, αλλά και να κάνουν και την κουβεντούλα τους.

Φέτος για πρώτη φορά είδαμε τα τρέιλερ των νέων εκπομπών του Mega και του ΑΝΤ1 να προβάλλονται από το twitter, προτού ακόμη βγουν στη μικρή οθόνη. Το Mega έκανε την αρχή με το τρέιλερ του «Πρωινού mou», με τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκοδρά να βρίσκονται στο γραφείο του ψυχαναλυτή και να κάνουν τα παράπονά τους. Ακολούθησε το διαφημιστικό του «Ομορφου κόσμου 2», που ανήγγειλε την επιστροφή του Γρηγόρη Αρναούτογλου στα τηλεοπτικά δρώμενα, ενώ και ο ΑΝΤ1 ανέβασε πρώτα στο Διαδίκτυο το τρέιλερ του «Πρωινού ΑΝΤ1» και μετά το πρόβαλε στην τηλεόραση.

Η άλλη μόδα που ακολούθησε ήταν οι ίδιοι οι παρουσιαστές να ανεβάζουν φωτογραφίες από τις πρόβες και τα γυρίσματα των εκπομπών τους πριν από την επίσημη έναρξη. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μάς αποκάλυψε την απαρτία στα δοκιμαστικά του πρωινού του Mega, ενώ το ίδιο έκαναν ο Νίκος Μουτσινάς και η Μαρία Ηλιάκη για την εκπομπή «Δέστε τους». Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου προχώρησαν ακόμη παραπέρα, ζητώντας από τους διαδικτυακούς τους φίλους να σπεύσουν αν θέλουν να πάρουν μέρος στην οντισιόν για τους τίτλους αρχής της εκπομπής τους.

Η Τατιάνα Στεφανίδου υπέκυψε κι εκείνη στη νέα τεχνολογία και καθημερινά ανακοινώνει τα θέματα της εκπομπής της από το Ιντερνετ. Μάλιστα, εκεί ενημέρωσε από νωρίς ότι ο Γιώργος Λιάγκας θα είναι ο καλεσμένος της πρώτης εκπομπής της.

Η Σίσσυ Χρηστίδου, πάλι, μέσω twitter ευχαρίστησε την παρέα του «Μες στην καλή χαρά» για τα τρία, όπως έγραψε, υπέροχα χρόνια.

Η μεγάλη έκπληξη όλων ήταν το new entry που ακούει στο όνομα Ελένη Μενεγάκη. «Κι όμως τα κατάφερα! Είμαι κι εγώ εδώ. Καλή αρχή!» ήταν το πρώτο της tweet.

Βέβαια, το twitter έχει αποδειχθεί ότι μας φέρνει πιο κοντά. Εχουμε ζήσει μεγάλες στιγμές. Είδαμε πρόσφατα τη Φαίη Σκορδά να στέλνει μέσω Διαδικτύου ευχές στην Ελένη για τα γενέθλιά της.

«Χρόνια Πολλά και καλά! Πάντα γερή και χαμογελαστή! Να σε χαίρονται τα παιδάκια σου! Φαίη – Γιώργος» έγραψε η παρουσιάστρια. Ενώ η Ελένη Μενεγάκη έσπευσε να απαντήσει: «Φαίη και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ! Καλά που υπάρχει και το twitter και έχουμε επαφή».

Στους νέους τουιτεράδες έχουν προστεθεί πρόσφατα η Μαρία Μπεκατώρου και ο Χρήστος Φερεντίνος, οι οποίοι θα μπουν πιο εντατικά στο… σπορ, τώρα που ο ανταγωνισμός γίνεται ακόμη πιο έντονος.

Από τις πρώτες που ξεκίνησαν το… άθλημα ήταν η Ελεωνόρα Μελέτη, η οποία ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκπομπής της δεν σταματά να έχει επικοινωνία με τους διαδικτυακούς της φίλους, ενώ στο παιχνίδι μπήκε πέρυσι και η Ρούλα Κορομηλά, θέλοντας να προωθήσει το «Greek Idol».

Εχουμε ζήσει, όμως, και μεγάλες κόντρες. Θα ξεχάσουμε τα ωραία με τον Νότη Χριστοδούλου να στολίζει την Κατερίνα Καινούργιου;

Αυτά ως προς την ψυχαγωγία, γιατί το twitter έχει αποδειχθεί και μέσο επικοινωνίας σοβαρών θεμάτων, πολιτικών εξελίξεων, ενημέρωσης και ελεύθερης σκέψης και κριτικής. Αλλωστε, πια όλα τα δελτία ειδήσεων ανακοινώνουν τα θέματά τους και στο Διαδίκτυο, προκειμένου να κερδίσουν ακόμη περισσότερο έδαφος στη μάχη των εντυπώσεων και του ανταγωνισμού.

Η «χρυσή» δεκάδα

Κάναμε μια έρευνα και καταγράψαμε ποια είναι η δεκάδα των τηλεοπτικών προσώπων που έχουν τους περισσότερους φίλους που τους ακολουθούν στο twitter. Το Τop 10 έχει ως εξής:

1. Ναταλία Γερμανού με 83.987 άτομα.

2. Σίσσυ Χρηστίδου με 71.327.

3. Ελεωνόρα Μελέτη με 63.242.

4. Θέμης Γεωργαντάς με 48.483.

5. Νίκος Χατζηνικολάου με 47. 852.

6. Κατερίνα Ζαρίφη με 43.414.

7. Νίκος Μουτσινάς με 40.784.

8. Μαρία Μπακοδήμου με 36.867.

9. Ηλίας Ψινάκης με 36.235.

10. Μαρία Ηλιάκη με 33.502 followers.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα