«Μόνο εκλογές» μετά την παρωδία του Γιώργου

«Οι μάσκες έπεσαν» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μόλις άκουσε τον Γιώργο Παπανδρέου στη Βουλή να κοροϊδεύει τους πάντες, μόνο και μόνο για να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών του και να κερδίσει χρόνο στο παζάρι της προσωπικής του πολιτικής επιβίωσης.

Για τον ηγέτη της Κεντροδεξιάς, που άκουγε οργισμένος τη νέα πολιτική απάτη του Γιώργου Παπανδρέου να εξελίσσεται σε ζωντανή μετάδοση, η μόνη λύση πλέον είναι οι εκλογές. Αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας-παρωδία του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε την ακόλουθη δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής λίγο μετά τα μεσάνυχτα:

«Οι μάσκες έπεσαν. Ο κ. Παπανδρέου απέρριψε το σύνολο της πρότασής μας. Οι ευθύνες που επωμίζεται είναι τεράστιες. Μόνη λύση, οι εκλογές».

Ο κ. Σαμαράς προειδοποίησε τον πρωθυπουργό και σε δύο ακόμη σημεία: Πρώτον, να μην τολμήσει να φέρει στη Βουλή «πακέτο» τη δανειακή σύμβαση με τα μέτρα του νέου Μνημονίου που θα τη συνοδεύουν και, δεύτερον, να μην πάει στη Βουλή το θέμα της ψήφισης με 180 βουλευτές, κάτι που θα σημάνει τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας.

Ο τυχοδιωκτισμός του κ. Παπανδρέου την ώρα μηδέν τίναξε πάλι στον αέρα την όποια προσπάθεια για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Η νύχτα της μεγάλης ντροπής για έναν επικίνδυνο πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης και την επιστροφή της κυρίας Λούκας Κατσέλη στο «μαντρί» του ΠΑΣΟΚ.

Αντί να αποδεχτεί την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί εδώ και τώρα και να ξεκινήσουν οι διεργασίες για μια κυβέρνηση που θα έκλεινε το θέμα της δανειακής σύμβασης και θα οδηγούσε τον τόπο σε εκλογές, αφού είχε αποδεσμευτεί η έκτη δόση, ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να παγώσει την Ελλάδα και να συνεχίσει τον φαύλο κύκλο της κρίσης που οδηγεί τη χώρα στα βράχια. Την ώρα της μεγάλης ευθύνης αποδείχτηκε πάλι κατώτερος των περιστάσεων και των ευθυνών του. Οι ξένοι ηγέτες, που γνώρισαν από κοντά τι σημαίνει το φαινόμενο «πολιτικού απατεώνα» που ονομάζεται Γιώργος Παπανδρέου, χθες το βράδυ είδαν μια ακόμη εκδοχή του. Μετά τις μπλόφες που έχει κάνει κατά καιρούς και τον εκβιασμό του δημοψηφίσματος, που το πήρε πίσω, χθες έπαιξε μια ακόμη μπλόφα του. Οσο για τη… δακρύβρεχτη ομιλία του όπου είπε ότι κληρονόμησε ένα ρολόι από τον παππού του και το όνομα από τον πατέρα του, και τα ευχαριστώ με θεατρικές χειρονομίες με το χέρι στην καρδιά, παρέπεμπαν σε μια κακοστημένη θεατρική παράσταση.

Μόνο που τις εγκληματικές κινήσεις του, τις οποίες ο ύπαρχός του Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε στη δευτερολογία του να ερμηνεύσει, πληρώνει ο ελληνικός λαός, που βλέπει το δράμα του να μην έχει τέλος μπροστά στον εγωκεντρισμό ενός υπό προθεσμία πρωθυπουργού, ο οποίος με την ομιλία που έκανε επιβεβαίωσε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η απόφαση που έχει λάβει είναι να πάρει μαζί του τη χώρα στον γκρεμό.

Σίγουρα οι παντός τύπου κερδοσκόποι θα τρίβουν τα χέρια τους με τις ενέργειες του κ. Παπανδρέου, που φέρνουν την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στο χάος και στη χρεοκοπία και ένα ακόμη βήμα κοντά στην πόρτα εξόδου από την ευρωζώνη, μια και το μήνυμα των δάνειων δυνάμεων και του Βερολίνου είναι σαφές και δίνουν ελάχιστες μέρες περιθώριο στην Ελλάδα.

Οπως σχολίαζαν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, «ο άνθρωπος είναι γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας του και δεν θέλει να την αφήσει με τίποτα. Είναι αναξιόπιστος και επικίνδυνος».

Ο κ. Παπανδρέου σήμερα στις 12 το μεσημέρι πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με στόχο να του πει ότι θέλει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα της παραίτησής του και δίνοντας ταυτόχρονα το… δαχτυλίδι του πρωθυπουργού στον «ύπαρχο» Ευάγγελο Βενιζέλο. Την ανίερη αυτή συμφωνία «διέρρεαν» και διεθνή πρακτορεία, αναδεικνύοντας τη συμπαιγνία που παίχτηκε και δείχνοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες είναι να κρατήσουν το κλειδί της εξουσίας και από κει και πέρα «ας καεί το σύμπαν». Η πρόταση αυτή δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τη Νέα Δημοκρατία, που δεν σκοπεύει να δώσει τη στήριξή της σε ένα τέτοιο σενάριο.

Οσο για τους παπανδρεϊκούς βουλευτές, βρήκαν το χρώμα τους δηλώνοντας ότι τώρα που πήραμε την ψήφο εμπιστοσύνης μπορούμε να συνεχίσουμε μόνοι μας…

Νίκος Ελευθερόγλου

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα