Εθνική προδοσία από τον κολλητό της Ντόρας

Προκλητικός εμφανίστηκε στα Σκόπια ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας και κολλητός φίλος της Ντόρας Μπακογιάννη Γιώργος Χατζημαρκάκης, που όχι μόνο τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος των Σκοπιανών να αποκαλούνται «Μακεδόνες», αλλά δήλωσε απερίφραστα ότι στην Ελλάδα ομιλείται η… «μακεδονική».

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής, στον οποίο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τρέφει ιδιαίτερη πολιτική συμπάθεια και ο οποίος παραβρέθηκε και στο ιδρυτικό συνέδριο του ανύπαρκτου δημοσκοπικά κόμματος των «προθύμων», βρέθηκε στα Σκόπια ως συμπρόεδρος της μεικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπου είχε επαφές με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και άλλους αξιωματούχους, και κατά τη διάρκεια δηλώσεών του στα τοπικά ΜΜΕ απηύθυνε χαιρετισμό στα σκοπιανά, τα οποία αποκάλεσε ο ίδιος «μακεδονικά».

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Χαίρομαι που είμαι σε θέση να σας πω μερικά λόγια στα “μακεδονικά”, στη γλώσσα σας». Ερωτηθείς αν θα υποστεί συνέπειες στην Ελλάδα, επειδή μίλησε και αναγνωρίζει τη γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική», ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής δήλωσε ότι δεν φοβάται αντιδράσεις, γιατί «πολλοί στην Ελλάδα μιλούν “μακεδονικά” και δεν έχουν πρόβλημα», συμπληρώνοντας αστειευόμενος ότι περιμένει περισσότερα προβλήματα από τη Βουλγαρία, λόγω της προφοράς του, επειδή θυμίζει περισσότερο βουλγαρικά.

Ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να συμπεριληφθεί το επίθετο «μακεδονικός» στην τελευταία έκθεση προόδου σχέσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι η πολιτική του φίλη του, κυρία Μπακογιάννη, τον Ιούνιο του 2009, ως υπουργός Εξωτερικών, είχε δώσει εντολή στις αρμόδιες ελληνικές αρχές να αποδεχθούν… «κατ’ εξαίρεση» τα διακριτικά της «Δημοκρατίας της… Μακεδονίας» στο κρατικό αεροσκάφος με το οποίο ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Α. Μιλοσόσκι θα μετέβαινε στην Κέρκυρα για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ!

Στο μεταξύ, δεν υπάρχουν επαφές τους τελευταίους μήνες μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι. «Τους τελευταίους μήνες, δηλαδή από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου δεν έχουμε καμία επαφή σχετικά με τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας, κάτι για το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς, αλλά το γεγονός ότι οι Ελληνες είναι απόλυτα επικεντρωμένοι στην κρίση στο εσωτερικό» ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ουτρίνσκι Βέσνικ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα