Πολυ-εμβόλιο για όλους τους τύπους γρίπης

Μια νέα εποχή φαίνεται ότι ανατέλλει σχετικά με τον τρόπο που η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα θα αντιμετωπίζει στο εξής όλες τις μορφές του ιού της γρίπης, με ένα και μοναδικό εμβόλιο!

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, οι ειδικοί εδώ και καιρό εργάζονται επάνω στη δημιουργία ενός εμβολίου, το οποίο είναι ήδη γνωστό και ως Flu-v και, αν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ήδη στο στάδιο των πρώιμων δοκιμών του, εκτιμάται ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτατα μέσα στην ερχόμενη πενταετία.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η SEEK, η φαρμακευτική εταιρία που ανέλαβε την παρασκευή του, αύριο Τρίτη αναμένεται να παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνεδρίου για τον ιό της γρίπης, που θα γίνει στην Ουάσινγκτον.

Αποτελέσματα που κατά γενική ομολογία είναι εξόχως ενθαρρυντικά, αν δει κανείς ότι συντέλεσαν στην αισθητή μείωση των ποσοστών μετάδοσης του ιού, αλλά και στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων του.

Εως σήμερα κάθε χρόνο οι γιατροί εμβολίαζαν τα άτομα που ανήκαν στις ευπαθείς ομάδες -όπως τις εγκυμονούσες και τους ηλικιωμένους- με διαφορετικό φάρμακο, κι αυτό λόγω της ιδιότητας της γρίπης να αναπροσαρμόζεται διαρκώς.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει όμως με τα παραδοσιακά αντιγριπικά εμβόλια, το Flu-v δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να αναπροσαρμόζεται προκειμένου να συμπεριλάβει νέα στελέχη του ιού, ανάλογα με το ποια μορφή του είναι κυρίαρχη στην εκάστοτε χρονική συγκυρία.

Ετσι το νέου τύπου εμβόλιο δεν στοχεύει στις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο εξωτερικό περίβλημα του ιού της γρίπης και μεταλλάσσονται, αλλά επικεντρώνει τη δράση του σε μια σειρά από πρωτεΐνες που είναι κοινές, σε ποσοστό πάνω από 90%, στο εσωτερικό όλων σχεδόν των στελεχών του ιού.

Το χαρακτηριστικό αυτό λοιπόν του Flu-v ήδη κάνει τους επιστήμονες να αισιοδοξούν και να πιστεύουν ότι το νέο εμβόλιο θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα για την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα