Επιμένει στις εκλογές η Αριστερά ελπίζοντας σε αύξηση ποσοστών

Αντίθετα με τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης είναι το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο κόμματα της Αριστεράς, διαχωρίζοντας τη θέση τους, επιμένουν στη γραμμή «εκλογές εδώ και τώρα» και αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή τους, έστω και σε μια μεταβατική κυβέρνηση. Σκληραίνουν μάλιστα τις δηλώσεις τους μιλώντας για «συμπαιγνία» των δύο μεγάλων κομμάτων, μια και προσδοκούν σε αύξηση των ποσοστών τους στις νέες δημοσκοπήσεις

Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της απέρριψε κάθε πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση ή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και ζήτησε άμεσα εκλογές από υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ να δοθεί ο λόγος στον ελληνικό λαό ζήτησε και ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε όλες τις δυνάμεις που αντιτίθενται στην «επονείδιστη» δανειακή σύμβαση να συμπαραταχθούν είτε πριν είτε μετά τις εκλογές. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που καταγράφεται σε πολιτικό επίπεδο μεταξύ ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν γίνεται μέσα από διαφορετικό πρίσμα και φρασεολογία.

Το ΚΚΕ ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει χρόνος για αυταπάτες για να πατάμε σε δυο βάρκες και υποστηρίζει ότι ετοιμάζεται «βαρβαρότητα υπερδεκαετούς διάρκειας».

Από τη μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εκτίμησε ότι η νέα δανειακή σύμβαση, την οποία τα δύο μεγάλα κόμματα δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν, θα χειροτερέψει τα πράγματα για τη χώρα και τον λαό. Ζήτησε δε άμεσα εκλογές «για να πάμε σε νέο πολιτικό σκηνικό». Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Παπαδημούλης ισχυρίστηκε ότι η 6η δόση του υπάρχοντος δανείου είναι δεδομένη και πρόσθεσε: «Διαφωνούμε με την πολιτική αυτή και δεν θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Το πακέτο που έρχεται περιλαμβάνει νέο “κούρεμα” και σκληρή επιτροπεία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα