«Η Αθήνα βράζει και σύντομα θα σκάσει το καζάνι»

Ακόμη μία εφημερίδα φιλοξένησε χθες στις σελίδες της ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στη σύγχρονη Αθήνα της κρίσης, της οικονομικής ανέχειας και της πολιτικής ανεπάρκειας. Στην πόλη που για πολλούς πια μοιάζει με καζάνι που βράζει.

«Η φυσιολογική ζωή σε παύση και η αίσθηση μιας οργής που σιγοβράζει» ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος των «New York Times» για το πώς βιώνει η ελληνική κοινωνία τις συνέπειες των… εθνοσωτήριων οικονομικών επιλογών που έλαβε την τελευταία διετία η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

«Οι πολιτικοί παίζουν παιχνίδια σε βάρος του λαού» δήλωσε στην έγκυρη αμερικανική εφημερίδα ο Τάσος, ιδιοκτήτης χρυσοχοείου στην Αθήνα, ο οποίος όμως δεν ήθελε να δημοσιευτεί το επίθετό του. Αφού ανέφερε ότι η τελευταία φορά που πούλησε κόσμημα σε κάποιον ήταν πριν από ένα τρίμηνο, σήμερα, όπως αποκάλυψε, έφτασε στο σημείο να μην έχει να πληρώσει ούτε το ρεύμα, με αποτέλεσμα η βιτρίνα του καταστήματός του να είναι σκοτεινή. Ωστόσο, τόνισε ότι «η πόλη βράζει. Δεν είμαι διαδηλωτής, αλλά είμαι σίγουρος πως σύντομα το καζάνι θα σκάσει!»

Η εφημερίδα, αφού έκανε εκτενή αναφορά και στους πτωτικούς οικονομικούς δείκτες της χώρας, στην εξαγωγή κεφαλαίων σε τράπεζες του εξωτερικού αλλά και στο γεγονός ότι «οι Ελληνες πολιτικοί σπάνια πλέον πραγματοποιούν δημόσιες εμφανίσεις και, όταν το κάνουν, συμβαίνει μόνο με τη συνοδεία σωματοφυλάκων», συνέχισε να ζητεί τις απόψεις απλών πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Ανάμεσα σε άλλους ήταν και ένας συνταξιούχος οδηγός φορτηγών, ο Δημήτρης, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι έστειλε «τις οικονομίες μιας ζωής», περίπου 50.000 ευρώ, σε τράπεζα της Σουηδίας γιατί «η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει». Σε ερώτηση, μάλιστα, που του έγινε δήλωσε ότι ξέρει και το ποιος είναι ο υπεύθυνος για την όλη κατάσταση. «Οι πολιτικοί» λέει ξεκάθαρα, εκφράζοντας παράλληλα τη μεγάλη του απορία: «Εντυπωσιάζομαι από το γεγονός πως οι πολίτες ακόμη δεν έχουν εισβάλει στο Κοινοβούλιο για να κάψουν τους πολιτικούς ζωντανούς – σαν σουβλάκι!»

Γιώργος Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα