Στον αέρα η Γιουροβίζιον

Στο τέλος του μήνα… κληρώνει τι μέλλει γενέσθαι με τη συμμετοχή μας στη Γιουροβίζιον.

Ενώ οι περισσότερες χώρες έχουν ξεκινήσει εντατικές προετοιμασίες για να είναι έτοιμες τον Μάιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα πραγματοποιηθεί ο 57ος Διαγωνισμός Τραγουδιού, εμείς δεν έχουμε καν αποφασίσει αν θα λάβουμε μέρος. Και πώς να συνέβαινε το αντίθετο, αφού με τις παρούσες συνθήκες μόνο οι χοροί και τα πανηγύρια μάς έλειπαν. Η οριστική απάντηση από πλευράς μας πρέπει θα δοθεί σε τρεις εβδομάδες. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου βέβαιο, σε περίπτωση που δεν πάρει μέρος η ελληνική αποστολή, αν θα προβληθεί και ο ίδιος ο διαγωνισμός ως τηλεοπτικό γεγονός. Κι αυτό γιατί η ΕΡΤ θα κληθεί να πληρώσει ούτως ή άλλως δικαιώματα για την προβολή, ένα κόστος που ανέρχεται στα 250.000 ευρώ.

Βέβαια, από πέρυσι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για παραχώρηση των δικαιωμάτων στην ιδιωτική τηλεόραση.

Το κρατικό κανάλι έναν χρόνο πριν μετείχε στον διαγωνισμό μόνο και μόνο επειδή είχε ήδη πληρώσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών Οργανισμών (EBU). Τώρα, μετά τις αλλαγές που προωθούνται στην ΕΡΤ και το λουκέτο που αναμένεται στην ΕΤ1, η πρόταση να δοθεί η Γιουροβίζιον σε ιδιωτικό κανάλι εξετάζεται πιο εντατικά. Μάλιστα, πέρυσι, υπήρχε κατατεθειμένο ενδιαφέρον από το Star.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν σε ελληνικό έδαφος, στο Μπακού… βαρκούλες ανεμίζουν. Μη νομίζετε ότι είναι πιο… έτοιμοι από εμάς για να υποδεχτούν τις αποστολές των χωρών, γιατί δεν έχουν καν… στάδιο. Τώρα το χτίζουν. Αυτό που υπάρχει μέχρι στιγμής από το Baku Crystal Hall, που θα φιλοξενήσει τους διαγωνιζομένους και το κοινό, είναι η μακέτα του. Φαίνεται ότι ούτε οι ίδιοι οι Αζέροι πίστευαν πέρυσι ότι ο Ελ και η Νίκι θα έφευγαν από το Ντίσελντορφ νικητές. Οι εργολάβοι υπολογίζουν ότι το στάδιο, χωρητικότητας 25.000 θεατών, θα παραδοθεί στις αρχές του 2012. Θα έχει ημικυκλική διάταξη, κύριο υλικό το γυαλί και θα συνδυάζει τη θέα προς τη θάλασσα και την πόλη του Μπακού. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του σκηνικού θα γίνει τον Μάρτιο του 2012, ενώ ήδη υπάρχει για την εξυπηρέτηση του κοινού συγκοινωνιακό δίκτυο, το οποίο συνδέει το Baku Crystal Hall με την πόλη.

Κωνσταντίνα Γαρνέλη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα