Ο Καμμένος, η ψήφος εμπιστοσύνης και η επιστροφή της Ελενας

Τη Δευτέρα αρχίζει, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη μάχη του Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, η οποία θα ολοκληρωθεί πιθανότατα τα μεσάνυχτα της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία εμπιστοσύνης.

Η συνεδρίαση επί των προγραμματικών δηλώσεων στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας με την ομιλία του νέου πρωθυπουργού και θα ακολουθήσουν πιθανότατα την Τρίτη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Μολονότι, μάλιστα, ο αριθμός των μελών του υπουργικού συμβουλίου αυξήθηκε, το κλίμα στη Βουλή δείχνει ότι δεν θα χρειαστεί να εξαντληθεί το τριήμερο που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, καθώς πολλοί βουλευτές δεν δείχνουν ιδιαίτερα ένθερμοι να μιλήσουν.

Αν και το κλίμα στα τρία κόμματα που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση είναι ακόμα πανηγυρικό, άρχισαν και οι πρώτοι ψίθυροι για καταψήφιση του νέου σχήματος από μεμονωμένους βουλευτές. Χωρίς κανένας να μπαίνει σε ονόματα, όσοι βουλευτές βρέθηκαν χθες στη Βουλή δεν απέκλειαν να υπάρξουν κάποιοι που θα εκφράσουν έτσι την αντίθεσή τους. Αρκετοί, μάλιστα, υπενθύμιζαν ότι ο Π. Καμμένος ήδη έχει διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσει τη δανειακή σύμβαση ανεξαρτήτως της στάσης που θα κρατήσει η Νέα Δημοκρατία και δεν απέκλειαν να πράξει το ίδιο και κατά την ψήφο εμπιστοσύνης.

Της ομιλίας πάντως του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής θα προηγηθεί μια ορκωμοσία, αυτή της Ελενας Κουντουρά, η οποία παίρνει τη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Χθες το πρωί ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας απέστειλε στον Φ. Πετσάλνικο την επιστολή παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα. Τη θέση του καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών, η οποία ειδοποιήθηκε και επιστρέφει από το εξωτερικό.

Η κυρία Κουντουρά, πρώην πρωταθλήτρια του στίβου και πρώην μοντέλο, έχει ξανακαθίσει στα έδρανα της Βουλής, καθώς εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α΄ Αθηνών στις εκλογές του 2004.

Γιώργος Λυκουρέντζος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα